Šutanovac i Janković digli ruke od Tadića i Radulovića

Alo 26.01.2017 22:11
Šutanovac i Janković digli ruke od Tadića i Radulovića


Rukovodstvo Demokratske stranke je proteklih dana vodilo intenzivne pregovore sa rukovodstvima SDS-a Borisa Tadića i „Dosta je bilo” Saše Radulovića.Glavna tema tih razgovora bila je podrška kandidaturi aktuelnom zaštitniku građana i predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću, saznaje „Alo!” iz izvora bliskih vrhu demokrata.
 
- Bilo je komunikacije rukovodstva sa Tadićevom i Radulovićevom strankom. Pritiskali smo ih da se što pre opredele i da stanu uz Jankovića - navodi izvor, dodajući da su predsednički izbori sve bliži i da je vremena za kampanju sve manje.

- Nama je veoma bitno da znamo ko će sve podržati Jankovića. Želimo da se izjasne što pre da bi smo imali kompletiranu priču o podršci i da možemo da startujemo sa kampanjom - objašnjava naš izvor osnovni razlog zbog kojeg DS požuruje SDS i „Dosta je bilo”. Prema njegovim rečima, pregovori su se po svemu sudeći neslavno završili.

- Izgleda da nema ništa od toga. Čini se da je i Saša Janković digao ruke od njih - ističe izvor iz DS-a i dodaje da je razlog neuspeha pregovora Tadićeva neodlučnost i to što je Raduloviću bitnije skupljanje potpisa za stranku od predstojećih predsedničkih izbora.

- Boris Tadić je skroz izgubljen. On razume da mnogo kasni sa svojom odlukom, ali i dalje je ne donosi jer previše kalkuliše - navodi izvor.

- Sašu Radulovića baš briga za zajedničkog kandidata. Čovek pravi stranku i to mu je jedini cilj i interes, ništa ga drugo ne zanima. Pravda se da neće donositi odluku dok ne vidi koga će Aleksandar Vučić podržati, a u stvari se najviše fokusirao na prikupljanje potpisa za formiranje stranke. Posle pregovora smo shvatili da su mnogo veće šanse da Tadić i Radulović podrže Vuka Jeremića - zaključuje naš izvor.
GO DS-a treba da verifikuje odluku o podršci kandidaturi Saše Jankovića u subotu, 28. januara, izjavio je njihov lider Dragan Šutanovac.

 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak