Bez civila u VMC Novi Sad

RTV 26.01.2017 21:22
Bez civila u VMC Novi Sad


Iako su najavljena nova ulaganja u zdravstvo, problemi u tom sektoru se iz dana u dan povećavaju. Nezadovoljstvo pacijenata iz Novog Sada, javilo se nakon što im lekari opšte prakse više ne izdaju upute za lečenje u Vojnoj bolnici u PetrovaradinuPotpisivanjem ugovora sa Fondom za zdravstveno osiguranje 2013. godine, Vojno-medicinski centar Novi Sad, kao sastavni deo zdravstvenog sistema Južnobačkog okruga, odnosno, deo sistema civilne zdravstvene zaštie, pružao je mogućnost građanima sa uputom izabranog lekara da u toj ustanovi urade dopunsku dijagnostiku, ili neku od medicinskih intervencija.

Taj potez učinjen je kako bi se smanjile liste čekanja u Domovima zdravlja u Novom Sadu. Međutim, 31. decembra ta mogućnost je obustavljena.

O radu jednog od najstarijih vojno medicinskih centara u Evropi najbolje govori podatak od prošle godine da je ovde urađeno preko 1.200 intervencija kada su u pitanju civili. Ukoliko se u što skorije vreme ne produži ugovor između RFZO i VMC Novi Sad liste čekanja mogle bi da se produže.

Iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje na naše pitanje kada će biti potpisan ugovor sa Vojno-medicinskom bolnicom u Petrovaradinu, kažu da se rešenje tog problema očekuje vrlo brzo.

U Vojno-medicinskoj bolnici Novi Sad, sve raspoloživo osoblje spremno je da, odmah nakon ponovnog odobrenja za primanje civilnih pacijenata nastave sa pružanjem lekarske pomoći.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak