Nema sporazuma za ubistvo brata

Novosti 26.01.2017 21:19
Nema sporazuma za ubistvo brata


Odloženo suđenje Milošu Jakovljeviću (21), koji je usmrtio Marka Jakovljevića (16)ODBRANA Miloša Jakovljevića (21), koji je optužen za ubistvo rođenog brata Marka (16), u aprilu 2014. u školskom dvorištu u Kaluđerici, podnela je predlog za sporazum krivice smatrajući da se tragedija slučajno dogodila. Ipak, nadležno tužilaštvo je juče to odlučno odbilo, stojeći i dalje iza tvrdnje da je reč o - teškom ubistvu.

Miloš je juče iz kućnog pritvora, u kojem je od februara prošle godine, vidno potresen i uplašen, u dubokoj crnini došao u zgradu Višeg suda u Beogradu. Bio je u pratnji oca Gorana i advokata. Trebalo je da iznese svoju odbranu pred sudskim većem, ali je na kraju ročište prekinuto, a suđenja odloženo za 2. mart. U hodniku zgrade u Katanićevoj, nakon toga, stranke u postupku, advokati, rodbina i prijatelji optuženih, glasno su negodovali na odluku tužilaštva:

- Sramota! Kako tužilac može Milošu da stavlja na teret teško ubistvo? Pa, nije svesno i s namerom hteo i ubio rođenog brata. Sve se desilo slučajno. Sudbina je, valjda htela da Marka jedan jedini hitac pogodi pravo u srce i usmrti ga na mestu. Tragedija je velika. Milošu je dovoljna kazna što će celog života nositi krst, još mu tužilac dodatno "pakuje" 40 godina robije... Ovde, u najgorem slučaju, Milošu može biti suđeno za ubistvo iz nehata, a ne za teško ubistvo!

Miloš juče nije želeo ništa da komentariše, dok je njegov otac Goran kratko rekao da veruje u sud i nada se najboljem.

- Našeg Marka ništa više ne može vratiti - rekao je Goran. - On će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti. Ne branim ga, ali jedno dete sam izgubio, ne moram i drugo.

OPTUŽBE ZA POMAGANjE UČINIOCU

OSIM Jakovljevića, optuženi su i njegovi drugovi Strahinja Blagojević (19) i Stefan Đurđević (19). Oni se terete za pružanje pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak