Dodik: Trolična politika Bakira Izetbegovića

B92 26.01.2017 14:50
Dodik: Trolična politika Bakira Izetbegovića


Izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o pokretanju nove tužbe protiv Srbije za genocid pred sudom u Hagu je deplasirana priča.To je izjavio predsednik RS Milorad Dodik i dodao da Izetbegovićeva izjava samo služi za zabavljanje javnosti u Federaciji BiH.

Podsetivši da već duže nema jedinstvenog stava Predsedništva BiH o ovom pitanju i da, zbog toga, tužba ne može da ode iz BiH, Dodik kaže da je cela priča Izetbegovića izmišljotina da bi bio važan kod Bošnjaka.

"Izetbegović pokušava da pošalje poruku u ime BiH, a Bakir nije BiH. On je samo bošnjački član Predsedništva. Tužba BiH prema Srbiji je još jedna bošnjačka inicijativa i kao takvu je treba gledati", rekao je Dodik za "Večernje novosti".

Dodik smatra da Izetbegović pričom o tužbi pokazuje, ne dvoličnu, nego troličnu politiku.

"Kod njega imamo priču protiv Srbije i Srba sa jedne strane, a sa druge iz SDA plasiraju priču o saradnji sa Beogradom", rekao je Dodik.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nagovestio je ranije mogućnost da BiH pokrene reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak