Vulin priznao: Zloupotrebljeno vozilo ministarstva

Blic 26.01.2017 13:57
Vulin priznao: Zloupotrebljeno vozilo ministarstva


Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podneo je ostavku, a ministar Aleksandar Vulin priznao je da je vozilo ministarstva zloupotrebljeno, nakon što je "Blic" juče objavio da je rođeni brat državnog sekretara Marko Jablanović uhapšen zbog sumnje da je dilovao drogu, a u trenutku privođenja je bio u službenom automobilu Vulinovog ministarstva.Kako smo juče pisali, rođeni brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, Marko, uhapšen je zbog sumnje da diluje drogu. U trenutku privođenja on je bio u službenom automobilu ministarstva Aleksandra Vulina. Najmlađi u porodici Jablanović uhapšen je u petak u Bogutovcu nadomak Kraljeva, a okolnosti ovog hapšenja drže se u strogoj tajnosti. Izvor "Blica" navodi da je razlog ne samo što je rođeni brat državnog sekretara u Vladi Srbije, već i činjenice da je koristio Vladin službeni automobil.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio ostavku državnog sekretara Aleksandra Jablanovića zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih.Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio ostavku državnog sekretara Aleksandra Jablanovića zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih.

- Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu po pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gde je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste - rekao je Vulin Tanjugu nakon obilaska Gerontološkog centra u Mladenovcu.

On je kazao da je konstatovano da je to urađeno mimo odgovarajućeg pravilnika koji reguliše upotrebu službenih vozila.

Ministar je naveo i da je nakon toga prihvatio ostavku državnog sekretara Jablanovića, koji je prihvatio odgovornost za to što je "ustupio vozilo Ministarstva rada licima koja na to nisu imala pravo".

- Ovo je prekršaj zbog kog nikoga u državnoj upravi ne biste mogli da otpustite i za koji ne znam da je bilo ko otpušten, pa čak i u nekom privatnom preduzeću, ali Jablanović nije običan zaposleni - dodao je Vulin.

Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista rekao je da je Jablanović političar, državni sekretar i da baš zbog toga što je član njegove partije i zato što mu je prijatelj "bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je poverena, kao i o ugledu Ministarstva".

On je naveo da Jablanović nema baš nikakve veze sa delima svoga brata, ali da će o tim delima svoje mišljenje i konačnu reč dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji.

- Jablanović je dopustio sebi da pogreši i da službeno vozilo stavi na raspolaganje nekome ko na to nema prava - rekao je Vulin.

On je naveo da zna da će ovo biti posebno neobično nekim partijama bivšeg režima koje "nikada nikoga nisu kažnile za mnogo veće i ozbiljnije prekršaje", dodajući da se po tome sadašnja vlast razlikuje od njih.

- U Ministarstvu rada niko nije i ne može da bude zaštićen ukoliko neko napravi bilo kakav prekršaj. Jablanović je podneo ostavku, ja sam tu ostavku uvažio i što se Ministarstva rada tiče, ta priča je završena - zaključio je Vulin.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak