4 koraka do karmina koji će opstati na usnama bez obzira na sve

Wannabe 26.01.2017 12:53
4 koraka do karmina koji će opstati na usnama bez obzira na sve


Verovatno vam je dosta toga da kada izađete negde van kuće, non-stop razmišljate o karminu koji vam je na usnama. Da li se razmazao, da li ste ga “pojeli”, da li je negde nestalo, pa sada izgleda ružno i tako dalje, načina na koje karmin ume da nervira je zaista mnogo.Brojni long lasting karmini u stvari iznevere, a onda neki ne mogu da se skinu ni kada hoćete, dok neki isuše usne i na kraju dobijete izgled usana koji nikako i niko ne voli. Međutim, otkrili smo da je moguće imati karmin na usnama ceo dan, bez popravljanja i dodavanja, i to samo uz 4 koraka.

Korak 1

Ovo možda radite, a možda i ne, ali u suštini je stvar navike. Međutim, prvo i osnovno jeste da na usne nanesete olovku za usne u boji karmina ili sličnoj nijansi, koji želite da ponesete tog dana ili večeri. Prvo oivičite usne, a onda slobodno olovkom popunite skoro cele usne, ali ne mroate toliko intenzivno, već ovlaš prelazeći usne. Ovo je prvi korak koji je i najbitniji, jer ćete tako mnogo lakše naneti karmin, bez grešaka i prelaženja linija usana.

Korak 2

Kada ste naneli olovku za usne i sasvim ih oivičili, vreme je da ih pređete puderom u prahu. Ono što je bolje, jeste da puder bude pigmentiran, odnosno u boji, a ne transparentni, jer će tako karmin ne samo duže trajati, već će njegova boja biti intenzivnija, dok transparentni puderi utiču na to da boja karmina postane svetlija, što je loše kada su neke tamnije boje u pitanju. Pređite usne četkom za puder cele, a onda prelazimo na naredni korak.

Korak 3

Korak 3 konačno donosi nanošenje samog karmina. Nanesite karmin na usne, koji želite, te ukoliko ste neki deo malo pokvarili, odnosno prešli liniju usne, popravite tečnim puderom ili podlogom koju koristite za lice. Međutim, ovde nije sve završeno.

Korak 4

Poslednji korak jeste da preko karmina opet naneste četkom tanak sloj pudera u prahu, koji ste prethodno koristili, kako bi se “setovao” karmin, odnosno učvrstio i “vezao” za usne. Nakon toga, vreme je da još jednom sva ova četiri koraka ponovite, posle čega nećete dugo morati da brinete da li imate karmina na usnama i da li je potrebno da se dodaje ili popravlja neka linija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak