Sedam razloga zbog kojih treba da naučite da programirate

Telegraf 24.01.2017 22:07
Sedam razloga zbog kojih treba da naučite da programirate


Zarada, luksuz i uživanje koje će vam omogućiti posao u IT svetu zvuče primamljivo, ali to nisu ključni razlozi zbog kojih treba ozbiljno da uzmete u razmatranje školovanje u ovoj oblastiVerovatno ste do sada već mnogo puta čuli priče o tome kako je programiranje najbolje plaćen posao i da, ako želite uspešnu karijeru, treba da se preusmerite i počnete da se bavite ovim poslom.  Ako niste sigurni, ne verujete u te priče ili ne vidite sebe u poslu programera, pročitajte ovih sedam razloga, koji će vam verovatno pomoći da promenite mišljenje. 

Slobodni ste da sami organizujete svoje vreme

Radno vreme od devet do pet oduzima veliki deo dana i ostavlja veoma malo vremena za opuštanje i uživanje. Svako kome ovakav način života ne odgovara pronaći će se u poslu programera, jer oni, kao frilenseri, mogu da sami organizuju svoj radni dan. 

Radite manje sati a više zarađujete

Uspešni programeri u organizaciji svog radnog dana ne moraju da brinu o tome da li rade tačno osam sati. Najvažnije je da posao bude obavljen, a što ste veštiji, to će vam manje vremena trebati da obavite zadatak, nakon čega ste slobodni. Plata ne zavisi od broja odrađenih sati, već od rezultata rada, tako da su slobodni programeri mnogo bolje plaćeni od svojih kolega.

Možete da odbijete posao koji vam se ne dopada 

Za razliku od mnogih drugih profesija, programeri su u takvoj poziciji da mogu da biraju na kojim projektima žele da učestvuju i koje će poslove da prihvate. Lako im je čak i da daju otkaz, jer znaju da će novo radno mesto veoma lako pronaći.

Ne tražite vi posao već vas traže poslodavci

Ukoliko se usavršite i izgradite reputaciju pouzdanog i preciznog programera, neće biti potrebe da tražite novi posao, šaljete CV i portfolio i dodvoravate se poslodavcima. Oni će sami tražiti vas ukoliko žele da posao bude kvalitetno urađen.

Možete da se posvetite svom hobiju

Volite da putujete, da izlazite, da provodite vreme s porodicom, ili gajite sklonosti ka različitim umetnostima, ali nikada niste imali dovoljno vremena i novca da se tome posvetite? S manje sati radnog vremena i većom zaradom, konačno ćete to uspeti. 

Ne treba vam godišnji odmor da biste putovali

Programiranje je odličan posao za sve one koji obožavaju da putuju. Mnogi uspešni programeri rade kao frilenseri ili imaju takav dogovor s poslodavcem da mogu da rade s bilo kog mesta na svetu, sve dok imaju internet-konekciju. Zbog toga za developere nema granica. 

Dodatni poslovi za još veću zaradu

Plata programera može dostizati i nekoliko hiljada evra na mesečnom nivou. I pored osnovne zarade, s koderskim veštinama možete pronaći dodatne angažmane koji će vam još više povećati zaradu. Drugim rečima, s ovim zanimanjem nećete imati finansijskih problema.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak