Reke i dalje okovane ledom

Blic 24.01.2017 11:35
Reke i dalje okovane ledom


Železnički i avio saobraćaj u Srbiji odvijaju se redovno, dok je vodni saobraćaj i dalje obustavljen zbog leda na rekama i jakog vetra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.Saobraćaj je i dalje obustavljen na Tisi - od brane do granice s Mađarskom, zbog leda koji pokriva 90 odsto reke, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na Savi zbog leda koji pluta i niskog vodostaja kod Sremske Mitrovice i Šapca, kao i na Dunavu zbog leda koji pluta i jakih udara vetra od Bezdana do Kladova i od Kladova do Đerdapa dva.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu, kao i na Savi - od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, dok je vanredna odbrana od leda proglašena na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada i na celom toku Tise.

Ministarstvo je navelo da je ledolomac "Greben" probio ledeni čep kod Gročanske ade, nizvodno od Beograda, i da u beogradskom sektoru radi oko Pančevačkog mosta, da je brod "Bor" kod Hidroelektrane "Đerdap jedan", a da su dva mađarska ledolomca - "Jektoro 6" i "Jektoro 11" probila ledeni čep kod Dalja i omogućila isplovljavanje još dva mađarska ledolomca - "Sečenji" i "Jektoro 7" koji će verovatno večeras stići u Novi Sad.

Ministarstvo navodi da su putnički i teretni železnički saobraćaj u Srbiji redovni, osim što je tokom noći otkazan voz na relaciji Čačak-Užice i Užice-Požega.

Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i niškom "Konstantin Veliki" je redovan, po redu letenja, bez otkazivanja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak