'Policijski čas' u Podgorici – na ulicama pretres građana

B92 24.01.2017 10:25
'Policijski čas' u Podgorici – na ulicama pretres građana


Na ulicama Podgorice pojačano je prisustvo policije koja, pod punom opremom, sprovodi pojačanu kontrolu posle serije bombaških napada.Pojačanoj kontroli i prisustvu pripadnika interventne i posebne jedinice policije koja je patrolirala u više delova Podgorice, pretresala građane i automobile, prethodile su ostavke i smenjivanje dela čelnika Policije.

U poslednjih mesec dana u Podgorici su u nizu bombaških napada poginule dve i teško ranjene još dve osobe.

Nekoliko čelnika crnogorske policije podnelo je ostavke ili je smenjeno posle najnovijih eksplozija koje se pripusuju "mafjaškim obračunima".

Ostavke su podneli šefovi Kriminalističe policije i Odseka za obezbjeđenje ličnosti, a smenjeni su načelnici policije u Baru i Kotoru, i šef Kriminalističke policije u Podgorici.

Bar i Kotor su poslednjih godina mesta obračuna zavađenih kriminalnih bandi što se poslednjih meseci preselilo i u Podgoricu.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je sinoć podgoričkoj televiziji "Vijesti" da su "javni red , mir i sigurnost građana ugroženi".

"Najnoviji događaji u Podgorici i prethoni u nekim drugim gradovima opravdano izazivaju zabrinutost građana koji očekuju od nadležnih da svim kapacitetima uđu u oštru borbu s organizovanim kriminalom", rekao je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova je poručio da kadrovske promene u policije "unose novu energiju koja bi trebalo da dovede do boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak