Dva ledolomca stigla u Novi Sad

RTV 24.01.2017 00:31
Dva ledolomca stigla u Novi Sad


Najveći mađarski ledolomac - 'Sečenji', i još jedan, stigli su danas popodne u Novi Sad, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode VojvodineTi ledolomci će sutra ujutro krenuti nizvodno, ka Beogradu, navodi se u saopštenju.

Par ledolomoca koji je ranije stigao iz Mađarske, ostaće u zoni Daljske krivine, da bi održavali i stabilizovali koridor koji su probili kroz led, piše u saopštenju.

Ledolomci stabilizuju koridor kod Dalja

Veći od dva mađarska ledolomaca ostaje u zoni daljske krivine, gde nastavlja da održava prohodnost i stabilizuje koridor kroz ledenu barijeru, saopšteno je iz JVP "Vode Vojvodine". Koridor je trenutno širok oko 100 metara.

Manji mađarski ledolomac, koji je juče posle 6 dana oslobođen iz leda u daljskoj krivini, ima manjih tehničkih problema koji bi trebalo da budu otklonjeni tokom dana.

Potiskivač "Sloga" i dalje je angažovan na propuštanju leda na sektoru Grada Novog Sada i u pripravnosti je 24 sata.

Zbog niskih temperatura stvara se nova pokorica na rekama, što će produžiti borbu sa ledom.

Situacija na vojvođanskim vodotocima nepromenjena je u odnosu na jučerašnji dan. Vanredna odbrana od zagušenja ledom i dalje se sprovodi na 104,7 kilometara na Dunavu, dok je redovna odbrana na snazi na ukupno 628,67 kilometara Dunava, Save, Tise i banatskih vodotoka.

Debljina leda je od 5 do 20 cm.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak