Reklamacije na račune mogu da se podnesu pismeno ili na šalterima

Politika 23.01.2017 23:48
Reklamacije na račune mogu da se podnesu pismeno ili na šalterima


Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu.Prigovori mogu da se upute i pisanim putem na adresu naznačenu na prednjoj strani računa, ili lično na šalteru, na istoj adresi, a rok za prigovor je osam dana.

Na svakom računu, kako se navodi, naveden je i broj telefona na koji kupac, u zavisnosti od mesta stanovanja, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

EPS naglašava da je prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila u Srbiji 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira i u Beogradu je primljeno manje od 0,1 odsto reklamacija.

Sve nepravilnosti koje su uočene na decembarskim računima za električnu energiju , kako se dodaje, biće savesno i odgovorno ispitane, svaki slučaj će biti pojedinačno razmotren i nijedan kupac kod kojeg se utvrdi nepravilnost u očitavanju neće biti oštećen.

„Sa pojačanom kontrolom očitavanja stanja brojila za januar biće ispravljene sve eventualne greške koje su načinjene u čitanju za decembar. Na taj način u računu za januar, koji će kupci dobiti u februaru, biće utvrđena potpuno tačna stanja”, piše u saopštenju.

EPS naglašava i da je u toku unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a posle istrage svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biće smenjeni. 

Antić: Očekujem otklanjanje grešaka i analizu odgovornosti

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić očekuje da će EPS u najkraćim rokovima otkloniti greške načinjene prilikom izdavanja jednog broja decembarskih računa.

„Očekujemo brze reakcije, ocenu šta se dešavalo u pojedinim distribucijama, otklanjanje grešaka ali i analizu odgovornosti sa smenama onih koji su doveli do ove situacije”, rekao je Antić povodom žalbi građana na visoke račune za električnu energiju.

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima kazao da je ključno, a na čemu je i premijer Aleksandar Vučić posebno insistirao, da nijedan građanin neće biti oštećen, ukoliko se kroz proces reklamacije utvrdi da je došlo do greške EPS-a, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, prenosi TAnjug.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak