Novo lice američke ikone: restilizovana 6. generacija 'mustanga'

MojAuto 23.01.2017 17:20
Novo lice američke ikone: restilizovana 6. generacija 'mustanga'


Pojava 6. generacije "mustanga" izazvala je brojne, uglavnom pozitivne reakcije, a sad je došlo vreme za blagu restilizaciju ikone koja krstari drumovima, uglavnom američkim, već preko pola veka.Restilizacija je donela uglavnom očekivane promene, ali deluje da je novi "mustang" dobio nešto spuštenu siluetu, posebno napred, a maskom dominiraju preoblikovane, veoma atraktivne svetlosne grupe i usisi za vazduh. Pozadi, automobil je dobio nove linije na stop-svetlima, kao i novi branik i kvartet izduvnih cevi, koji su standardi na verziji "GT" sa V8 motorom.

Sa restilizacijom, zvanično, u "mustanga" se više neće ugrađivati V6 motor, pa će glavni izbor predstavljati "evropski" 2,3-litarski četvorocilindrični turbo "ekobust" i pravi "amerikanac" - petolitarski V8. Sa odlaskom V6 motora, u istoriju odlazi i 6-stepeni automatski menjač, na čije mesto dolazi poslednja reč tehnike - automatik sa 10 stepeni prenosa…


"Tač-skrin" i multimedijalni sistem deluju kao uljezi u ovoj kabini

Razlaz sa tradicijom desio i u kabini, pošto su neki tradicionlani uređaji zamenjeni digitalnim pokazivačima, sličnim onim koji su predstavljeni u superautomobilu "GT". Možda su tradicija i budućnost upravo ovde trebali da se razdvoje?


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak