Igralište u čast Duška Radovića

Politika 23.01.2017 12:09
Igralište u čast Duška Radovića


U Beogradu je podneta inicijativa da grad dobije dečje igralište koje će poneti ime Duška Radovića.Studio B je podneo inicijativu da Beograd dobije dečje igralište koje će poneti ime Duška Radovića, a inicijativu je podržao gradski menadžer Goran Vesić, navodi se u saopštenju Beoinfa.

Vesić je istakao da svi koji su poznavali Duška Radovića potvrđuju da on nije voleo spomenike, te da zbog toga u čast našeg pesnika i aforističara u Beogradu neće biti podignuto klasično spomen-obeležje već prostor za decu.

„Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica će predlog razmotriti i potom će o tome odlučivati Skupština grada Beograda. Verujem da će gradska skupština na nekoj od narednih sednici usvojiti predlog i imenovati odbor, koji bi trebalo da čine ljudi koji su ga poznavali, kao i dečji pisci i oni koji sada rade sličan posao kao i on nekada”, rekao je Vesić.

On je naglasio da je cilj da se dobije najbolje rešenje kojim će se čuvati sećanje na Duška Radovića.

Gradski menadžer je zahvalio Studiju B na ovoj inicijativi i podsetio da se ideja o tome 'rodila' nakon obnavljanja pozorišta „Duško Radović” – ističe se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak