CG: Nastavak smena u policiji

Novosti 23.01.2017 11:45
CG: Nastavak smena u policiji


Posle serije nerazjašnjenih likvidacija i priča o policajcima koje mafija drži u šaci. Uskoro sa mesta direktora Uprave policije odlazi i "svemoćni" Slavko StojanovićPOSLE trećeg atentata u Podgorici, miniranjem automobila u kome je likvidiran Đorđe Sekulović (30) i teško povređena njegova drugarica Jelena Korać (31), ali i 15 likvidacija u okršajima kotorskih narko-klanova uz pomoć "vojnika" sa strane, u kojima su stradali i nedužni, u crnogorskoj policiji je konačno došlo do prvih smena.

Uprkos konstataciji premijera Duška Markovića da je zadovoljan bezbedonosnom situacijom, koju je ocenio odličnom, par sati posle toga ostavke su, kako je zvanično saopšteno, podneli šef kriminalistike u Upravi policije Milovan Pavićević i pomoćnik direktora Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata Predrag Ašanin. Kako Novosti saznaju, Pavićević je smenjen, dok je Ašaninu naređeno da to učini kako bi se zakamuflirao odlazak mnogo puta od kolega nekoliko puta prozivanog Pavićevića.

- Uskoro sa mesta direkotra Uprave policije odlazi i svemoćni direktor Slavko Stojanović. Najozbiljniji kandidat da bude imenovan na tu funkciju je sadašnji direktor Forenzičkog centra Crne Gore Zoran Tomčić. Doduše, Stojanović je dobro zadužio vlast, što je poznato svima u Crnoj Gori, ali, stvar je postala preozbiljna da bi se odugovlačilo sa tim, juče nam je potvrdio dobro obavešteni izvor, koji najavljuje smenu načelnika Centra bezbednosti Bar Miloša Radulovića, koji je ostavku podnosio posle tri ubistva u septembru, ali je ona odbijena, da bi potom usledilo još nekoliko likvidacija u ovom gradu. To ukazuje da bi njegova smena bila "kozmetičke prirode". Inače, pre par godina Raduloviću je miniran ulaz u stan u Podgorici.

Nakon svega može se prihvatiti konstatacija analitičara Blagoja Grahovca, da je za njega policija kao institucija "odavno beznadežan slučaj", ali i da tu ima časnih ljudi koji trpe.

Nema sumnje, biće smenjen i načelnik policije u Kotoru Igor Popović. Već je razgovarano sa dva kandidata za tu funkciju, ali su oba odbili užarenu fotelju. Jedan od razloga je i što ne veruju policajcima iz Kotora, gde je zbog odavanja informacija jednom od kriminalnih klanova hapšen i pomoćnik komandira policije, a protiv nekoliko lica se vodi postupak zbog sličnih poslova.

OPTUŽBE

POSLE nedavne izjave lidera jednog od kotorskih klanova, koji je otvoreno pričao da jedan od pomoćnika direktora Uprave policije mesečno inkasira od mafije po 20.000 evra, odnosno da je jedan od načelnika policije kupljen sa 100.000 evra i da mafija ima svje ljude u policiji, osim saopštenja specijalnog državnog tužioca da je stvar u istrazi, ništa se novo nije desilo osim novih, još surovijih likvidacija!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak