Plenković: Hrvatska za mirno rešavanje otvorenih pitanja

RTS 23.01.2017 10:51
Plenković: Hrvatska za mirno rešavanje otvorenih pitanja


Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je da je Hrvatska "sidro stabilnosti" na jugoistoku Evrope, kao i da svetski državnici prepoznaju da je hrvatska politika okrenuta mirnom rešavanju otvorenih pitanja sa svim susedima, prenosi "Hina"."Svima je jasno kako je Hrvatska na jugoistoku Evrope sidro stabilnosti, pouzdan saveznik u Severnoatlanskom savezu, pouzdana članica i partner unutar EU", rekao je Andrej Plenković u Splitu na obeležavanju godišnjice osnivanja HDZ-a u tom gradu.

Plenković smatra kako ti međunarodni čelnici prepoznaju "politiku koja je orjentisana na mirno rešavanje otvorenih pitanja sa svim susedima".

"To je, po našem dubokom uverenju najbolje i za Bosnu i Hercegovinu i za Crnu Goru, gde su imali popriličnu nestabilnost i za Makedoniju i za Kosovo i za Albaniju i za Srbiju.

Sve su to zemlje koje gledaju na Hrvatsku, naše iskustvo i naš model. Kao što naš model može biti koristan za Ukrajinu i Gruziju u postkonfliktnom smislu i u evropskom pogledu, tako može biti i za naše prve susede i na tome ćemo raditi sa svim našim drugim ključnim evropskim partnerima", istakao je Plenković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak