Bruka sa računima za struju, smene u EPS-u

Mondo 22.01.2017 23:57
Bruka sa računima za struju, smene u EPS-u


EPS će obeštetiti sve građane koji su dobili nerealno visoke račune za struju, izjavio je danas v.d. direktor tog preduzeća Milroad Grčić, pošto je premijer Vučić objavio da postoje nepravilnosti oko decembarskih računa...Grčić je poručio da je pokrenuta istraga i da će odgovorni biti smenjeni već naredne nedelje.

On se izvinio građanima koji su dobili visoke račune, navodeći da u određenim delovima Srbije, odnosno na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u ispostavljenim računima.

Tih problema, kako kaže, ima najviše u Beogradu i Nišu.

"Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgovorni će biti smenjeni. Imaćete imena već za nekoliko dana", rekao je Grčić u izjavi novinarima.

Kako je objasnio, pri sledećem čitanju, 1. februara, greške će biti ispravljene.

"Građani koji smatraju da su oštećeni ili da imaju nerealno veći račun, a sve kao posledicu neočitavanja brojila, mogu da reklamiraju račun, a mi ćemo sve ispitati i vrlo precizno pod našim nadzorom 1. februara biće očitana potrošnja za januar i ispravicehmo svaki račun. Niko neće biti oštećen", naglasio je Grčić.

On se izvinio i javnosti zbog nedovoljno preciznog informisanja EPS grupe, za šta je kao razlog naveo nedovoljne ili netačne informacije koje su stizale iz elektrodistribucija.

Podsetivši da je jutros imao sastanak sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, Grčić je rekao da je premijeru preneo šta se desilo u pojedinim elektrodistribucijama.

"Žao mi je, jer je premijer ljut na EPS zbog ovog događaja. Međutim, potpuno legitimno je ljut, bez obzira što je EPS prošle godine vredno radio, što ima odlične rezultate i što je iznad očekivanja održan nivo spremnosti kompletnog elektrosistema", istakao je Grčić.

Za to su, dodao je, najzaslužniji operativci EPS-a na terenu.

Grčić je dodao da je, prema statistici, potrošnja električne energije zimi povećana u proseku za 22 odsto, ali da to nije razlog previskoh računa.

"Uvećana potrošnja postoji, ali imamo problem u Nišu i Beogradu. Sve ćemo proveriti, bavićemo se ovim problemom vrlo temeljno i odgvorni će biti smenjeni", ponovio je Grčić.

KOMISIJA ISPITUJE SLUČAJ

Komisija za zaštitu konkurencije najavila je večeras da će povodom problema sa uvećanim računima za struju koje su u decembru dobili građani ispitati sve navode vezane za ovaj slučaj.

"Nakon više pitanja upućenih Komisiji za zaštitu konkurencije povodom aktuelnih problema sa decembarskim računima za utrošenu električnu energiju koje je domaćinstvima izdalo preduzeće "Elektroprivreda Srbije", obaveštavamo javnost da će Komisija ispitati sve navode vezane za ovaj slučaj", navedeno je u saopštenju Komisije.

Komisija dodaje i da će ukoliko osnovano pretpostavi da se radi o zloupotrebi dominantnog položaja, pokrenuti postupak po službenoj dužnosti radi utvrđivanja povrede konkurencije, navodi se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak