Tadić na sastanku s Jankovićem: Koga će podržati SDS

Blic 20.01.2017 22:06
Tadić na sastanku s Jankovićem: Koga će podržati SDS


Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić sastao se juče sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, što je zabeležio fotoreporter "Blica".Tadić i Janković su razgovarali o eventualnoj podršci SDS-a Jankoviću uoči predsedničkih izbora koji će biti održani u aprilu.

- Razgovarali su u prostoriji ombudsmana u Deligradskoj, a sastanak je trajao skoro dva sata - otkriva izvor "Blica", ali nije mogao da kaže i da li je došlo do dogovora.

Nakon sastanka sa Jankovićem, Tadić se uputio u sedište stranke gde je održana sednica Predsedništva SDS o predsedničkim izborima i o tome kojeg će kandidata podržati. Ipak, kako saznajemo, odluka nije doneta.

Prema tvrdnjama naših izvora iz te stranke, sednica Predsedništva je više puta odlagana, budući da su mišljenja 15 članova ovog tela podeljena.

- Više članova Predsedništva je za to da se podrži bivši šef diplomatije Vuk Jeremić, ali su pritisci onih koji su uz Sašu Jankovića jači. Neki čak najavljuju da će se iščlaniti u slučaju da SDS podrži Jeremića - kaže izvor "Blica" iz SDS-a.

Lider stranke Boris Tadić je u prethodnih nekoliko meseci više puta razgovarao i sa Jeremićem i sa Jankovićem.

Kako nezvanično saznajemo, za to da SDS podrži Jankovića su potpredsednik Marko Đurišić i internacionalni sekretar Jovan Ratković, koji je naveo da iz ličnih razloga ne može da glasa za Jeremića. Za podršku Jeremiću su potpredsednici Nenad Konstantinović i Goran Radosavljević, Aleksandar Ivanović, predsednik GO SDS u Beogradu, Zdravko Stanković, direktor stranke, i Goran Bogdanović, predsednik Izvršnog odbora.

Tokom dana juče se moglo čuti i da je u SDS sukob između dve struje i da će Tadić, koji je lično bliži Jeremiću, ipak posustati i odlučiti da pod pritiskom podrži Jankovića.

Obojica dobri kandidati

U intervjuu koji je dao "Blicu" u prvim danima ove godine, Tadić je rekao da su i Jeremić i Janković dobri kandidati.

- I Saša Janković i Vuk Jeremić imaju potencijal za pobedu na predsedničkim izborima, ali samo ukoliko bi jedan od njih bio zajednički kandidat, a drugi ga podržao - izjavio je Tadić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak