Velimir Ilić: Vučić prekršio dogovor

RTV 20.01.2017 20:38
Velimir Ilić: Vučić prekršio dogovor


Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je da više nema šta da traži u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da više nema o čemu da priča sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem."Ništa im ne dugujem, a nemam više o čemu da pričam ni sa Vučićem.Mi smo imali dogovor a on ga je prekršio", rekao je Ilić za Danas.

Lider NS, koja je koalicioni partner SNS, rekao je da je sa Vučićem imao dogovor da će biti postavljen na mesto direktora Koridora Srbije.

"Imali smo dogovor da ću ja voditi Koridore Srbije i da ću tu funkciju da preuzmem sedam dana nakon formiranje Vlade. Od tada je prošlo sedam meseci i od tada stalno izbegavaju da me puste da uđem u Korodore Srbije", rekao je on.

Upitan o odluci poslanice i doskorašnje potpredsedni stranke Dubravke Filipovski da napusti NS, Ilić je odgovorio da je ona "jednom nogom bila u SNS, a drugom u NS".

"Cinculirala je naprednjacima. Ja hoću čistu situaciju u stranci. Prebrojaćemo se koliko nas ima, ali neka to budu ljudi koji su isključivo za NS", rekao je Ilić.

Vučić: Nisam pristao na politiku trange frange i ucene

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić onim što je rekao o Vladi Srbije i njemu lično pokazuje po čemu se aktuelna vlada razlikuju od prethodnih koje su se zasnivale na politici "trange frange".

"Time što je, rekao je sve najlepše o meni i Vladi Srbije koju vodim", rekao je za Televizuju Pink Vučić, dodavši da je Ilić, čija je stranka koalicioni partner, pokazala po čemu se aktulena vlada razlikuje od prethodnih.

On je naveo i da Ilić "nije krio da je razlog njegove ljutnje" to što je tražio da bude postavljen za direktora javnog preduzeća.

Vučić je napomenuo da u slučaju Ilića ne želi da govori o političkim sastancima koje je on imao, kao i o razgovorima s Dušanom Petrovićem, nekadašnjim funkcionerom Demokratske stranke i predsednikom Zajedno za Srbiju.

On je napomenuo i da je sa Ilićem razgovarao o njegovim zahtevima, ali da je odlučio da tu funkciju poveri stručnjacima, jer je "to bolje za građane".

"Nisam pristao da budem ucenjivan i da vodim politiku trange frange", rekao je Vučić, koji je lider Srpske napredne stranke (SNS)i i naglasio da je to ogromna razlika između njegovog kabineta i ostalih vlada.

Potpredsednik NS se ograđuje od Ilićevih izjava

Potpredsednik Nove Srbije Dragan Jovanović ogradio se danas od istupa lidera stranke Velimira Ilića na šabačkoj televiziji, koga je pozvao da stranačkim organima saopšti "ukoliko je rešio da krene drugim političkim putem".

"Obaveštavam javnost da ne delim te stavove i da ću u stranačkim organima inicirati raspravu o svemu iznetom", piše u saopštenju.

"NS je državotvorna stranka i od stranačkih organa ima jasno donetu odluku da podržava Vladu Republike Srbije i njenu politiku i program. Očekujem i od predsednika, da stranačkim organima saopšti, ukoliko je rešio da krene drugim političkim putem. Svako ima pravo na svoj izbor, ali osim što predstavlja sebe, predstavlja i stranku", navodi se u saopštenju koje je potpisao Jovanović.

On kaže da mu je Velimir Ilić obećao da će predsedništvo stranke biti održano naredne nedelje.

"Većina nas se ne slaže sa ovakvom naglom promenom politike. Podrška Vuku Jeremiću apsolutno ne dolazi u obzir, ja sam neko ko je porastao u Novoj Srbiji i neću iz te stranke. Ako me isteraju neka to učine, ali neslaganja koja su tinjala sa ovim su kulminirala", naglasio je Jovanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak