Novi iPhone bi mogao da prepozna lice i pokrete vlasnika

B92 20.01.2017 14:17
Novi iPhone bi mogao da prepozna lice i pokrete vlasnika


Appleov novi iPhone bi mogao da ima neku vrstu tehnologije za prepoznavanje lica i pokreta, barem se tako može zaključiti prema istraživanju koje je firma Cowen and Company dostavila klijentima.U izveštaju se navode pojedini detalji o nadolazećem Appleovom iPhonu, koji će biti predstavljen u septembru. Spominje se jedna vrsta tehnologije prepoznavanja lica i pokreta, što omogućava novi laserski senzor i infracrveni senzor pozicioniran blizu prednje kamere. Smartphone bi konačno trebalo da podržava bežično punjenje.

Apple je kupio Primesense 2013. godine, kompaniju koja se bavi proizvodnjom infracrvenih senzora, a koji bi mogli biti ključni za kompaniju iz Cupertina pri uvođenju proširene stvarnosti za buduće modele iPhonea.

Direktor Applea Tim Cook je javno govorio o interesu za proširenu stvarnost nekoliko puta tokom prošle godine. Apple integriše ovu tehnologiju u kamere iPhonea, a prvi izazov je prepoznavanje lica i pokreta.

Spekuliše se da će Apple u septembru predstaviti tri modela iPhonea s ekranima od 4,7 i 5,5-inča, ali i novi 5,8-inčni model. Taj model će imati OLED ekran, koji koristi manje energije. Imaće Touch ID senzor ispod stakla, kao i aktivni deo ekrana.

Nova generacija iPhonea bi mogla da pokrene superciklus poboljšanja i inovacija.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak