Gangsteri kao turistička atrakcija

Novosti 20.01.2017 14:15
Gangsteri kao turistička atrakcija


Širom sveta otvaraju se muzeji posvećeni kriminalu i špijunimaZLOČIN i kazna danas su postali turistička atrakcija, pa se otvaraju muzeji posvećeni nekada okrutnim zlikovcima. Korisno je posetiti ih, jer se tako na najbolji način vidi kako društvo kažnjava prestupnike i da li je policija uvek na korak ispred kriminalaca.

Beč, Muzej kriminala

Da bi se posetio Muzej kriminala, smešten u samom srcu grada, treba imati jake nerve, jer su ovde dokumentovani svi najveći kriminalni slučajevi i slučajevi zavere u Austriji. Nalazi se u zgradi iz 1685. godine i daje celokupan prikaz kriminalnih dela, od srednjeg veka, preko atentatora na carsku porodicu, pa do savremenih slavnih kriminalaca.

Rotembur, Muzej srednjovekovnog kriminala

Prelepi grad Rotemburg nalazi se na "romantičnoj ruti", ali u sebi krije i Muzej srednjovekovnog kriminala. U muzeju se čuva stotinu originalnih predmeta iz čitave Nemačke koji ilustruju kakva su bila suđenja i instrumenti mučenja i kako su se izvršavale smrtne kazne.

Njujork, Muzej američkih gangstera

Veoma zanimljiv Muzej američkih gangstera veličine je jednog stana i u njemu se čuvaju neobične uspomene poput metaka, pištolja, posmrtnih maski i ostalih predmeta koji su pripadali Dilindžeru, Al Kaponeu, Lakiju Lučijanu i Džonu Gotiju

London, Muzej Džeka Trboseka

Pošto je godinama tura "Putevima Džeka Trboseka" bila najpopularnija, u policiji istočnog Londona otvoren je i muzej posvećen najpoznatijem ubici 19. veka. Najzanimljivija je holografska prezentacija poslednjih sati života Trbosekovih žrtava. Kompletna izložba je, u stvari, posvećena forenzici.

Vašington, Međunarodni muzej špijuna

Pošto su zavere i terorizam uvek na naslovnim stranama novina, u Vaštingtonu je otvoren muzej koji prikazuje istoriju obaveštajnih i špijunskih službi. Predmeti koje su agenti koristili, kao i špijunska pomagala, kroz interaktivnu postavku predstavljaju omaž Džejmsu Bondu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak