Majka i sin pronađeni mrtvi u kući, umrli od gladi i hladnoće

Novosti 20.01.2017 14:12
Majka i sin pronađeni mrtvi u kući, umrli od gladi i hladnoće


Majka i sin, Anka (80) i Živorad Tufegdžić (51) preminuli su, najverovatnije, od hladnoće i gladi u svojoj kući u Lozoviku kod Velike PlaneMajka i sin, Anka (80) i Živorad Tufegdžić (51) preminuli su, najverovatnije, od hladnoće i gladi u svojoj kući u Lozoviku kod Velike Plane. Tela su pronađena u četvrtak poslepodne, nakon što je rodbinu alarmirao komšija M.M. zabrinut jer ih dugo nije video.

Komšija je pozvao je Ankinu ćerku koja živi na drugom kraju ovog sela, te je nesrećne ljude pronašao njen suprug.

- Majka ležala na krevetu u jednoj sobi, a brat u drugoj, svedoči za „Novosti“ ćerka Dragana. Ona tvrdi da ih komšija nije video desetak dana.

Njena mlađa sestra Mirjana, koja živi u selu udaljenom tridesetak kilometara, svedoči da je majku i brata poslednji put videla pre više od mesec dana.

- Bila sam posle sestrine slave, Svetog Nikole, kod njih ovde. Brat je bio zdrav. Majka nije izlazila, bolela je noga. Tada rekoh, majka ako preživi ovu zimu, živeće. Kad javiše preksinoć da su umrli. Šta da kažem. Sramota i tuga, kaže Mirjana.

Sestre navode da su teško živeli. Nisu imali nikakvih primanja. U kući struje nema već četiri godine jer je isključena zbog dugovanja, a za ogrev su se snalazili sekući drva u okolini kuće. U kući rodbina nije pronašla ni hranu, a šporet očigledno danima nije naložen.

Koliko danas su bili mrtvi i kako su umrli, nije poznato, jer tužilac nije naložio obdukciju.

Anka i Živorad trebalo je da budu sahranjeni danas u 13 časova na seoskom groblju u Loziviku, ali je tužilac u poslednjem momentu naložio obdukciju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak