Tapete su (opet) u modi

Journal.hr 19.01.2017 23:26
Tapete su (opet) u modi


Poslednjih godina tapete su se ponovo vratile u modu, a izbor je bogatiji nego ikad.Uglavnom se na spomen tapeta još uvek prisećamo prostorija koje su od poda do stropa presvučene nekim uzorkom stvarajući pomalo zagušljiv i klaustrofobičan osećaj, no vremena su se promenila.

Trenutni hit u uređenju interijera je odabir samo jednog zida u prostoriji preko kojeg će se staviti tapeta i na koji će način oživeti cela prostorija. Ostali zidovi i nameštaj ostaju u neutralnoj boji, najčešće s obilnim korištenjem bele, ali sve to zavisi od vašeg ukusa. Ako razmišljate o osveženju neke od prostorija u stanu, ovo je odlična opcija, a uskoro ćete shvatiti i vrlo zarazna.

Možete odabrati da tapetama budu ukrašene samo sporedne prostorije, poput hodnika ili kutaka za čitanje, odlična su ideja za uređenje dečje sobe nekim veselim dizajnom, a spavaćim sobama, kuhinjama i dnevnim sobama podariće živost tako da ne morate razmišljati o mnogo popratnih detalja.

Izbora motiva na tržištu je mnogo, za svaki ukus ponešto. Minimalisti će birati geometrijski uzorak poput prugica, kockica, tačkica ili možda samo neravne teksture, a romantičari razne vrste cvetnog uzorka. 

Za dječju sobu uvek će biti zanimljivi crtani likovi, oblaci ili svemirska tela. Ako pak silno želite tapete, a svaki uzorak vam se čini previše, možete odabrati i jednobojne varijante.

Ako birate dizajn koji je vizualno snažan ili pomalo psihodeličan, svakako se odlučite samo za jedan zid kako vam ne bi “pojeo” sobu, dok se nežne i neprimetne nijanse mogu provući kroz sve prostorije. Najvažnije je da uspete u svom cilju oživljavanja prostora i dobro se zabavite.

U zavisnosti od motiva i boja koje se na njima nalaze, tapete mogu ostaviti utisak smirenosti, dinamike, topline, hladnoće; mogu biti u retro i vintage stilu, ali i moderne i sofisticirane.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak