Nove BusPlus kartice, evo šta nam nude

Mondo 19.01.2017 20:45
Nove BusPlus kartice, evo šta nam nude


Busplus kartice postaće platne kartice, a nove legitimacije uskoro bi trebalo da budu dostupne građanima, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.Kompanija "Apeks tehnolodži solušn", koja je zadužena za naplatu i kontrolu karata u javnom prevozu,  potpisala je ugovor sa AIK bankom i "Masterkardom", objasnio je Vesić za "Novosti".

Beograđani koji budu nabavili novu BusPlus karticu, moći će da biraju da li će im ona biti i platežno sredstvo.

"To je velika novina. Naime, kartica će biti uključena u takozvani lojaliti program, odnosno, njom će moći da se plaća u određenim radnjama", kaže gradski menadžer.

"Za to će kupci dobijati i bonuse, koji će im omogućiti popuste na cenu markice narednog meseca. Planirano je da i grad daje popuste građanima koji ovom karticom reše da plate račun Infostana", kaže Vesić.

Inače, za ovu uslugu je kompanija "Apeks tehnolodži solušn" raspisala konkurs na koji se jedina javila AIK banka, a reč je o bezkontaktnim karticama koje izdaje banka.

Glavni menadžer kaže da i za sada nema planova ni za pojeftinjenje, ni za poskupljenje gradskog prevoza, ali najavljuje rigorozniju kontrolu, kako bi se povećala disciplina plaćanja karata u GSP.

"Nama je u ovom trenutku gradski prevoz najveći problem. Uspeli smo da finansijski stabilizujemo sva preduzeća u gradu, osim GSP, koji svakog meseca pravi gubitak od 200 miliona dinara, a godišnje 2,4 milijarde dinara. To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata", rekao je gradski menadžer za "Večernje novosti".

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak