Budvi prete milionski dugovi

Novosti 19.01.2017 12:22
Budvi prete milionski dugovi


Nova vlast u najvećem turističkom centru susrela se sa novim pretnjama poverilaca. Reč je o štetnim ugovorima koji su sklapani na štetu opštineNOVA vlast u Budvi odmah nakon preuzimanja vlasti suočila se sa nasleđenim milionskim dugovima koje je prethodna vlast ostavila u opštinskom budžetu. Reč je o štetnim ugovorima koji su sklapani na štetu opštine.

Kako nam je rekao novi predsednik opštine Dragan Krapović, koji je seo u vruću fotelju prvog građanina Budve, na prvoj sednici opštinskog parlamenta koja će biti održana do kraja meseca - biće izabrani potpredsednici SO. Za ta mesta predviđeni su Veselin Marković, koji je kratko vreme proveo na funkciji predsednika SO i Mihailo Đurović. Prvi dolazi iz koalicije SNP-DEMOS, a drugi iz takođe koalicionog trija URA-SDP-LP. Za predsednika SO, predviđen je Đorđe Vujović iz Demokratskog fronta.

Ono što jako brine pred početak aktivnog rada nove vlasti su - dugovi iz prošlosti. Neprestano stižu novogodišnje "čestitke", kojima se opštini preti blokadama. Nemačka firma WTE, koja je gradila sistem za otpadne vode u Vještici kod Bečića traži 10 miliona evra za neisplaćene opštinske obaveze prema ovoj firmi. Takođe nekadašnji trgovački lanac "Montenegropromet" preko svog advokata potražuje višemilionski dug, koji je nastao kao šteta tokom gradnje famoznog TQ Plaza. Tu su i drugi poverioci, koji su često na osnovu sudskih presuda za dug, i do sada blokirali račun opštine.

"NASLEĐE"

- Videćemo šta su nam sve ostavili u "nasleđe", ko i zašto neprestano forsira nove blokade našeg računa i slično. Krenuli smo u borbu i nećemo ustuknuti kako bismo Budvu izvukli na zelenu granu - poručio je Krapović.

FUNKCIONERI V. D.

Što se tiče ključnih mesta u opštinskoj administraciji i javnim preduzećima, neko vreme će vladati stanje v.d.. Na čelu sekretarijata u opštini i uprave javnih preduzeća naći će se vršioci dužnosti, koji će te poslove obavljati u narednih šest meseci, kada će se konkursom rešiti sva važna kadrovska pitanja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak