Šok zbog visokih računa za struju

Mondo 19.01.2017 09:17
Šok zbog visokih računa za struju


Velikom broju građana stigli su mnogo viši decembarski računi za struju. Iz EPS-a objašnjavaju zbog čega je tako...U mnogim domaćinstvima koja su palila peći, klima uređaje i grejalice da bi se dogrevali, moraće da pripreme od 11.000 do 25.000 dinara više nego što je uobičajeno.

U EPS-u za "Večernje novosti" objašnjavaju da je svake godine u decembru, zbog hladnog talasa i niskih temperatura, potrošnja električne energije veća u proseku za 10 odsto.

Beograđani su u decembu trošili prosečno 557 kilovat časova i ta potrošnja je za 22 odsto bila veća nego u novembru prošle godine.

A evo još jednog razloga za veće račune...

U decembraske račune ušla je i potrošnja iz prvih dana januara."Nije moguće sva brojila očitati u jednom danu, pa je praksa da očitavanja traju do šestog dana u narednom mesecu", tvrde u EPS-u.

Oni navode da su eventualne greške na računima moguće, ali se mogu ispraviti ako kupac podnese prigovor. EPS do sad nije imao povećani broj reklamacija građana za račune za decembar.

Kako naglašavaju u EPS-u, dodatno uključivanje TA peći tokom dana, po skupljoj tarifi, može da poveća račun za čak 25 odsto. Korišćenje grejalica i uljnih radijatora za grejanje povećava račune za struju za 25.000 dinara mesečno, dok grejanje na klima uređaje košta i više od 11.000 dinara mesečno.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak