Smrzavanje na Banovom brdu

Novosti 18.01.2017 22:29
Smrzavanje na Banovom brdu


Kvar na toplovodu u Ulici lazarevački drum ostavio bez grejanja deo žitelja Čukarice. Hladni radijatori u nekoliko stotina stanovaZBOG pucanja cevi na magistralnom toplovodu -M1, u utorak ujutru bez grejanja je ostao deo Banovog brda. Iako su radnici "Beoelektrana" radili punom parom ne bi li kvar bio saniran u što kraćem periodu, minus napolju i hladni radijatori u domovima prinudili su stanovnike ovog dela grada da se za toplotu snalaze kako znaju. I dok su neki uključili klima-uređaje, drugi su uključili ringle na šporetu - pa koliko košta.

Veliki kvar izbio je u Ulici lazarevački drum. Ne znajući kolika je u stvari šteta naneta Brđanima, radnici JKP "Beogradske elektrane" na terenu su bili od ranih jutarnjih sati. Nakon što je rupa iskopana, stručnjaci su mogli da počnu sa zamenom dotrajalih instalacija.

- Mraz nije uticao na ovaj kvar, kao što je slučaj sa vodovodnim cevima - objašnjava nam jedan od radnika, motreći na svog kolegu u vodi do kolena. - Ovde je problem starost cevovodnog sistema. Curenje vode je veliko i zato je ugrožen režim toplane "Banovo brdo".

Dvadesetak ulica bilo je pogođeno restrikcijom tople vode u rebrima radijatora zbog ove havarije. I u soliteru u Požeškoj 77 osetilo se da toplota jenjava, zbog čega su stanari pribegavali različitim merama ne bi li se ugrejali u narednih nekoliko sati, koliko im je rečeno da će popravka magistrale potrajati.

- Šta mogu, kad osetim hladnoću upalim klimu, jer grejalicu nemam - kaže nam Branislava Bjelaković (86). - Sad strepim od računa za struju, ali nema mi druge. Jedino da se umotam u ćebe i čekam ponovo da nam ogreju stanove.

Ni Veri Đorđević (81) iz istog solitera nije ništa bolje. Kada zazimi, ona se sa sinom zatvori u kuhinju i upali ringle na šporetu. A najveći problem joj je što njen sin Miodrag, koji je od 2015. godine invalid, teško podnosi hladnoću otkako je prikovan za krevet.

- Ili trošimo struju ili se oboje umotamo u ćebe. Miodragu je potrebna toplota zbog cirkulacije, tako da mu prekidi u snabdevanju prave veliki problem. Svaki put kada radnici otklone kvar, ja se molim da ne iskrsne neki drugi - objašnjava Vera.

GREJNA TELA

KAKO su nam ispričali stanari iz solitera u Požeškoj 77, ovde postoji veliki problem sa grejanjem. Od početka sezone radijatori su pucali u čak 16 stanova!

- Dešavalo se da radnici dolaze dan za danom, jer taman što jedan stan saniraju, kod komšije se desi ista stvar. Niko nema obajšnjenje zbog čega se to desilo toliko puta od početka ove grejne sezone, ali činjenica jeste da je soliter star - priča Branislava Bjelaković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak