Izetbegović: Sankcije Dodiku šamar za celu BiH

RTS 18.01.2017 20:43
Izetbegović: Sankcije Dodiku šamar za celu BiH


Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da su sankcije američke administracije Miloradu Dodiku šamar za celu BiH, čemu je kako kaže, sam doprineo svojim izjavama i ponašanjem proteklih meseci.Bakir Izetbegović je naveo da je to poruka svima koji misle da mogu da rade šta hoće, da provociraju i prelaze crvenu liniju.

"Ono što je Dodik uradio bilo je pogrešno", rekao je Izetbegović i dodao da poruka SAD nije pogrešna, već naprotiv da je dobra čak i za Dodika, ne bi li stao i zaustavio neke procese.

"Pogledajte kako se ponašao prema visokom predstavniku međunarodne zajednice, prema miru i stabilnosti“, rekao je Izetbegović novnarima u Sarajevu.

Upitan da kaže da li se može desiti da nova američka administracija promeni mišljenje, Izetbegović je rekao da je to odluka američke vlade te da je ona dugo i temeljito pripremana.

„Što se tiče drugih stvari, ne mogu znati šta će se desiti“, rekao je Izetbegović.

Na pitanje misli li da će još neko od bosansko-hercegovačkih političara biti podvrgnut sankcijama američke administracije, Izetbegović je rekao da čisto sumnja, te da niko osim Dodika nije prešao crvenu liniju.

Na konstataciju da Hrvati u BiH sve više pričaju o trećem entitetu u BiH, Izetbegović je rekao da to nije ništa strašno te da svako postavlja viskoke zahteve kako bi dobio ono što mu treba.

Upitan da li misli da će i druge zemlje članice EU uvesti sankcije Dodiku, Izetbegović je rekao da ne zna, i da će članice EU zajednički doneti odluku o tome. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak