Festival evropskog filma od 23. januara u Beogradu

RTV 18.01.2017 20:11
Festival evropskog filma od 23. januara u Beogradu


Festival evropskog filma, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU, biće održžan u Beogradu od 23. do 30. januara, kada će gledaoci imati prilike da vide savremena filmska ostvarenja iz 15 zemalja Starog kontinenta.Projekcije se održavaju u EU info centru, u Ulici kralja Milana 7.

Svakoga dana, uključujući i vikend, biće održžane po dve filmske projekcije - u 18.00 i 20.30.

Ulaz je besplatan, ali su gledaoci obavezni da prethodno podignu ulaznice u EU info centru, radnim danom od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Reč je filmskim ostvarenjima iz Rumunije, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke, Švedske.

Festival će u ponedeljak, 23. januara u 18 časova otvoriti austrijski film "Laku noć, mama".

To je treći deo petog uzastopnog Festivala evropskog filma koji Delegacija EU i EU info centar organizuju u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU i gradskim kulturnom centrima.

Festival 2016 uneo je novinu jer je održan najpre u gradovima u unutrašnjosti Srbije, a završava se u Beogradu.

Savremena filmska ostvarenja tako su mogli da u prvom delu održanom u maju, a potom i u periodu oktobar-novembar, vide gledaoci u devet gradova, počev od Novog Sada, gde je Festival otvoren, preko Niša, Šapca, Leskovca, Prijepolja, Prokuplja, Obrenovca, Užica do Negotina.

Festival će biti završen projekcijom švedskog filma "Palme" koji govori o životu bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea, u ponedeljak 30. januara s početkom u 20.30.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak