Zorana Mihajlović: Nisam očekivala ovo od Nikolića

Mondo 18.01.2017 10:27
Zorana Mihajlović: Nisam očekivala ovo od Nikolića


Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je danas da od najviših državnih zvaničnika očekuje da na provokacije Prištine odgovaraju mirno i mudro. A evo šta ne očekuje:"Ono što ne očekujem jeste da predsednik Srbije Tomislav Nikolić proziva Vladu Srbiju što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo. Jer, uverena sam da predsednik jako dobro zna zašto naših vojnika nema na Kosovu", napomenula je Zorana Miihajlović.

Ona je dodala da od predsednika Srbije ne očekuje ni da implicira da bi Vlada Srbije oćutala na eventualno ubijanje Srba na Kosovu i da zbog toga, na par meseci pre izbora, preti svojom ostavkom.

Od svih političara u Srbiji, pogotovo od najviših državnih funkcionera, očekujem da na provokacije koje dolaze od albanskih političara sa Kosova odgovaraju mirno i mudro. Očekujem da ne koriste Srbe sa Kosova u svojim kampanjama i da izjavama doprinose smirivanju tenzija, a ne da raspiruju nove sukobe", napomenula je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da od političara u Srbiji očekuje da se ponašaju upravo onako kako je premijer Aleksandar Vučić odgovorio na provokacije Albanaca i sprečio sukobe na Kosovu, na čemu mu je zahvalila visoka predstavnica Evropske unije Frederika Mogerini.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije čini sve da očuva mir i stabilnost i učiniće sve da sačuva bezbednost svojih građana na Kosovu i Metohiji i spreči bilo kakve sukobe, istakavši da je uverena da to jako dobro zna i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak