Borba sa ledom u Đerdapskoj klisuri

RTS 18.01.2017 10:09
Borba sa ledom u Đerdapskoj klisuri


Ledolomac "Greben" i brod "Bor" stigli su do hidroelektrane "Đerdap 1". Pošto je već probio sve ledene čepove kroz Đerdapsku klisuru "Greben" bi trebalo ponovo da se vrati do Brnjice i da preuzme svoju zonu odgovornosti od ušća Nere u Dunav pa uzvodno, saznaje RTS.Dok mađarski ledolomci oslobađaju Dunav na severu zemlje, domaći "Greben" probio se ka Đerdapu, u pratnji potiskivača "Bor".

Ledolomav "Greben" i brod "Bor" stigli su do hidroelektrane Đerdap 1, a brod "Bor" je ispod elektane gde bi trebalo da se montira ledolomačko korito i posle toga bi on trebalo da prezuzme odgovornost u borbi protiv leda u zoni odgovornosti rumunske strane koja je, u stvari, i angažovala brod.

Ledolomac "Greben" je inače u vlasništvu EPS-a.

Pošto je već probio sve ledene čepove kroz Đerdapsku klisuru ledolomac "Greben" bi trebalo ponovo da se vrati do Brnjice i da preuzme svoju zonu odgovornosti od ušća Nere u Dunav pa uzvodno, saznaje RTS.

Čekaju se insterukcije nadležnmog ministarstva.

Na ulazu u Đerdapsku klisuru kod Golupca leda nema, samo na plovonom toku nekoliko kilometara prema rumunskoj strani i u samoj klisuri.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak