U Makedoniji novi snežni talas

Novi magazin 18.01.2017 09:06
U Makedoniji novi snežni talas


U Makedoniji danas ponovo pada sneg, pa se sabraćaj na putevima odvija u otežanim uslovima po vlažnim kolovozima sa ostacima snega.Državno preduzeće "Makedonija put" saopštilo je da su njihove ekipe terenu i da održavaju prohodnima sve putne pravce.

Prema Auto-moto savezu Makedonije, zbog velikih snežnih nanosa neprohodan je pravac Skoplje – Makedonski Brod, preko prelaza Jasen. Od tog mesta u zapadnom delu zemlje danima je odsečeno 11 sela, do kojih je lokalni put i dalje neprohodan.

U Makedoniji se do kraja dana očekuje oblačno i pretežno hladno vreme, sa povremenim kišnim i snežnim padavinama i temepraturama od minus šest do plus pet stepeni.

Najniža temperatura jutros je izmerena na zapadu zemlje u Mavrovu i iznosila je minus osam stepeni Celzijusa, a u Lazarepolu je izmereno minus četiri stepena. Na istoku zemlje najhladnije je bilo u Berovu - minus četiri stepena.

Snežni pokrivač je najviši u Lazarepolu – 71 centimetar, a u Mavrovu je 64 centimetra. U Skoplju je jutros izmeren snežni pokrivač visok 14 centimetara, a najmanji je bio u Ohridu, jedan centimetar.

Prema lokalnim medijima, meteorolozi su najobimnije snežne padavine najavili za sredu i čertvrtak, a očekuje se da sutra napada 20 do 30 centimetara snega.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak