Dodik: Nemam informaciju o sankcijama SAD, ali ih očekujem

Politika 17.01.2017 19:20
Dodik: Nemam informaciju o sankcijama SAD, ali ih očekujem


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se povodom vesti da su protiv njega SAD uvele sankcije rekavši da ne zna da li je ta informacija tačna, ali i da očekuje tako nešto.„Ne znam da li je informacija da sam stavljen na američku crnu listu tačna, jer nijedan zvanični dokument još nisam dobio. Ali, očekujem tako nešto,„ rekao je Dodik, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

I šef Predstavništva RS u Vašingtonu Obrad Kesić kaže da nema informaciju da su SAD uvele sankcije predsedniku Dodiku.

„Ništa službeno nije saopšteno, a koliko znam takve informacije nema ni Ambasada. Malo je čudno da su takve informacije dobili mediji”, rekao je Kesić za RTRS povom medijskih spekulacija o uvođenju sankcija predsedniku RS.

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH rekao je za „Nezavisne” da ni ovo ministarstvo nije obavešteno o sankcijama za Milorada Dodika.

„Video sam tu vest, ali ništa ne znam o tome, nas još niko ništa nije obavestio”, rekao je Crnadak.

Kako su objavili neki mediji sankcije protiv Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama.

Inače, Dodik je već otkazao put u SAD, na inauguraciju izabranog predsednika Donalda Trampa, jer mu Ambasada SAD u Sarajevu nije izdala najpre diplomatsku, a potom i građansku vizu.

Nema nadležnih u Ambasadi SAD u Sarajevu

U Ambasadi SAD u Sarajevu nije bilo moguće dobiti potvrdu informacije, koju su preneli pojedini mediji u Republici Srpskoj i Srbiji, da su predsedniku Miloradu Dodiku uvedene sankcije, odnosno zabrana putovanja u tu zemlju i raspolaganje imovinom na njenoj teritoriji.

Tanjugu je u Ambasadi rečeno da trenutno nema nadležnih koji bi mogli da odgovore na to pitanje, te zatražili kontakt telefon kako ne bi bilo novih poziva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak