Požar u Novom Sadu: Jedna osoba poginula, devetoro povređeno

Novosti 17.01.2017 16:45
Požar u Novom Sadu: Jedna osoba poginula, devetoro povređeno


Buknulo u podrumu, pretpostavlja se da je eksplodirala plinska bocaU POŽARU u utorak u višespratnici u Ulici Oblačića Rada 13 u novosadskom naselju Stara Detelinara, stanar Petar Glušac (80) je nastradao, dok je devetoro njegovih komšija povređeno.

Troje je kolima hitne pomoći preveženo u Institu za plućne bolesti, zbog otežanog disanja, dok je njima šestoro medicinska ekipa na licu mesta ukazala pomoć.

Tri osobe koje su zbog problema sa disanjem prevezene u Sremsku Kamenicu su starije životne dobi, a reč je o dve žene i jednom muškarcu.

Vatra je buknula nešto pre 12 sati u podrumu zgrade, a veliki plamen je oštetio i stan iznad , na prvom spratu, ali i na drugom. Iako uzrok požara tek treba da se utvrdi istragom, pretpostavlja se da je vatra buknula zbog plinske boce. Po pričama pojedinih stanara, najpre se čulo nešto nalik eksploziji, a zatim je gotovo čitavu zgradu ispunuo gust i crn dim, a u podrumskim prostorijama je gorelo.

Crni, zagušujući dim je ispunio hodnike i mnoge stanove, te su mnogi izašli napolje u strahu da se požar ne proširi.


- Videla sam nesrećnog komšiju nekoliko sati pre požara, dolazio je kući i nosio je plinsku bocu – kaže jedna od stanarki zgrade u kojoj je izbio požar. - Često je boravio dole u podrumu.

Stanarka sa drugog sprata kaže da je čula nešto nalik prasku, ali da nije mogla da pretpostavi šta se dogodilo, a onda je osetila dim, iako je njen stan sa druge strane zgrade. Istrčala je napolje, a dim je postajao sve gušći.


Nastradali čovek, po pričama pojedinih komšija, živeo je sa sinom na drugom spratu, ali je često odlazio u podrum i tu provodio vreme. Navodno je tu ponekad i kuvao, pa se pretpostavlja da je zbog toga doneo plinsku bocu.


Sin nesrećno nastradalog čoveka, Nebojša, u utorak posle velike nesreće koja ga je zadesila, nije imao snage da priča.

- Nemojte me, molim vas ništa pitati – kratko je prozborio.

Uviđaj na mestu požara obavila je policija, a istragom će se utvrditi uzrok kao i materijalna šteta.

GASILI SAT VREMENA


U GAŠENjU velikog požara, učestvovalo je pet vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca. Borba sa vatrenom stihijom je trajala oko sat vremena, ali su vatrogasci ostali da dežuraju još neko vreme.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak