Bez trke za časni krst

Novosti 16.01.2017 22:10
Bez trke za časni krst


Plivanje za časni krst 18. januara ove godine neće biti takmičarskoPLIVANjE za časni krst 18. januara ove godine neće biti takmičarsko! Tako će svi plivači, među kojima su princ Đorđe Karađorđević i njegova supruga princeza Felon, Irkinja pravoslavne vere, zajedno izneti časni krst, najavili su juče organizatori iz Kraljevskog reda vitezova koji drugu godinu zaredom organizuju manifestaciju na ušću Save u Dunav.
Bez trke za časni krst

- Učesnici mogu biti svi mladići koji su postili tokom božićnog posta i pridržavaju se viteške etike - objašnjava Hadži Zoran Mrđenović, predsednik Kraljevskog reda vitezova. - Svaki učesnik najpre će morati da prođe obavezan lekarski pregled, nakon čega će moći u ledenu vodu. Od kada ova manifestacija traje, vekovima unazad sa izuzetkom Drugog svetskog rata, nismo imali situaciju da se bilo koji takmičar razboleo.

Plivaće 33 takmičara, među kojima su i pripadnici vojske i policije. Oni će preplivati deonicu od 33 metra, koji simbolizuju Hristove godine. Manifestacija počinje od 9.30 liturgijom u Hramu Svete Ružice na Kalemegdanu, dok će program ispred Kule Nebojša početi od 11.30, odakle će tačno u podne startovati trka.

Plivanje za časni krst podržali su grad Beograd i JP "Beogradska tvrđava", koje će svim posetiocima ove manifestacije tog dana obezbediti besplatan ulaz u Kulu Nebojša i razgledanje aktuelne postavke. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak