Sačuvajte lep ten

Novosti 16.01.2017 22:05
Sačuvajte lep ten


Budući da je neophodno da se proizvodi za negu lica prilagode datim okolnostima, za zimsku negu odaberite kremu koja će pomoći epidermu da sačuva dovoljnu vlažnost i masnoćuAko želite da sprečite štetno dejstvo niskih temperatura na ten, promenite dnevnu kremu, savetuju kozmetičari. Jer, po hladnom vremenu koži je potrebna dodatna zaštita zbog povećane osetljivosti, dehidratacije i isušivanja.

U takvim uslovima loj koji prirodno štiti kožu postaje manje fluidan i teže izbija na površinu zbog čega dolazi do promene tipa kože: suva postaje još suvlja, a masna se pretvara u normalnu.

Budući da je neophodno da se proizvodi za negu lica prilagode datim okolnostima, za zimsku negu odaberite kremu koja će pomoći epidermu da sačuva dovoljnu vlažnost i masnoću i da istovremeno ograniči širenje ili sužavanje krvnih sudova, pa za suvu kožu koristite hidratantnu - hranljivu kremu, a za masnu - običnu hidratantnu kremu. Osim toga, barem jednom nedeljno uradite piling kako biste uklonili površinski sloj izumrlih ćelija i pospešili ćelijsku regeneraciju. Posle dubinskog čišćenja i pilinga obavezno stavite hranljivu masku.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak