Jeremić: Zajedno možemo promeniti ovaj nazadni sistem

Radio 021 16.01.2017 21:04
Jeremić: Zajedno možemo promeniti ovaj nazadni sistem


Bivši šef diplomatije i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić kandidovaće se za predsednika SrbijeJeremić je informaciju obelodanio nakon spekulacija u medijima i time postao peti poznati kandidat.

"Uveren sam da zajedno možemo promeniti ovaj nazadni sistem i stvoriti dostojanstvenu, suverenu i razvijenu državu, Srbiju čiji će građani biti slobodni, sigurni i samostalni. Zemlju u kojoj se ne šapuće već slobodno i glasno govori", rekao je Jeremić tokom govora na skupu "Srbija u 2017" u Beogradu.
 
Jeremić je rekao i da će, ako bude izabran, biti predsednik svih građana, da će se zalagati za ekonomski bolju Srbiju, povećanje izvoza, da će insistirati na vojnoj neutralnosti i da će mu jedan od prvih prioriteta biti ukidanje zakona o smanjenju penzija i sprečavanje odliva mozgova.
 
"Ja sam spreman da svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte stavim na raspolaganje svom narodu. Kandidujem se jer volim Srbiju", rekao je Jeremić.
 
On je dodao da veruje u Srbiju kojoj će svako moći da radi i zaradi za dostojanstven život, u kojoj će svako moći da se školuje i državu koja štiti sve građane, a ne samo nekolicinu odabranih.
 
Prema njegovim rečima u Srbiji se danas teško živi i da je narod sa pravom nezadovoljan zato što se od naroda traži da se odrekne zarada za svoj rad, "otimaju" im se penzije, a govori im se da su lenji neodgovorni i da zbog toga treba da se stide i menjaju.
 
"Ja se sa tim ne slažem i ne pristajem na takvo ponašanje", kazao je Jeremić.
 
Govoreći o odnosima u regionu, on je rekao da saradnja mora da bude mnogo bliža i iskrenija nego što je to danas i dodao da su odnosi sa BiH od izuzetnog značaja za ceo region.
 
On je dodao da je vreme da se stane na put vladavini ljudi koji su u '90-tim godinama tražili da žrtvujemo sebe i najbliže u ratovima.
 
Kandidaturu su najavili zaštitnik građana Saša Janković, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsednik Dveri Boško Obradović, funkcioner Pokreta socijalista Bratislav Jugović i predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.
 
Kandidat Srpske napredne stranke, kako je najavio lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić, biće poznat do 15. februara.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak