I Reno pod istragom zbog emisije izduvnih gasova

Beta 16.01.2017 16:52
I Reno pod istragom zbog emisije izduvnih gasova


Reagujući na informaciju da su Francuske vlasti počele istragu, Reno je danas u saopštenju insisistirao da njihova dizel vozila nemaju softver za varanje na testovima emisije izduvnih gasova.U saopštenju se kaže da se Reno, čije su deonice već pale na svetskom tržištu, pridržava svih francuskih i evropskih zakona.

Iz kancelarije tužilaštva u Parizu saopšteno je da su tri sudije otvorile istragu, kojom će ispitati praksu Renoa vezanu za izduvne gasovo, kao i da li su "proizvodili robu koja je opasna po ljudsko zdravlje."

Ova istraga otvorena je nakon preliminarne istrage Odeljenja za prevare Ministarstva ekonomije, čiji su rezultati predati tužilaštvu u novembru.

Francuske vlasti su pretražile prostorije kompanije Reno jer je prošle godine otkriveno da je Folksvagen koristio softver za lažiranje rezultata testa emisije izduvnih gasova u Americi.

Reno je 2016. godine povukao 15 hiljada vozila zbog toga što su emitovala povišene nivoe štetnih gasova, ali je kompanija insistirala da nije namerno učinila ništa loše.

Izvršni direktor Reno-Nisana Karlos Gosn (Carlos Ghosn) rekao je da će uprkos skandalu s Folksvagenom, Reno nastaviti da razvija dizel tehnologiju, posebno za džipove i druge skuplje modele.

Francusko tužilaštvo odvojeno istražuje Folksvagen.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak