Novi gaf Kolinde Grabar Kitarović

Blic 16.01.2017 16:09
Novi gaf Kolinde Grabar Kitarović


Hrvatski portal Index.hr, koji već neko vreme uredno beleži sve gafove predsednice Kolinde Grabar Kitarović, primetio je da je ona danas, na svečanom obeležavanju 25- godišnjice nezavisnosti u Zagrebu, pozdravila sve diplomate sa kojima je u to vreme sarađivala.Kolinda Grabar Kitarović govorila je na svečanom prijemu povodom 25 godina međunarodnog priznanja Hrvatske i tada je pozdravila sve diplomate s kojima je "u to vreme" sarađivala, a portal Index.hr navodi da je to novi gaf hrvatske predsednice jer je tada imala samo 23 godine.

Hrvatski portal navodi da je ona 1992. godine imala 23 godine i bila studentkinja engleskog i španskog jezika na Filozofskom fakultetu.

- Pozdravljam svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju s kojima sam imala čast raditi u to vreme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i nezavisnost. Nisu to bila laka vremena - rekla je sinoć hrvatska predsednica.

Ali, prema njenoj biografiji, diplomirala je 1993. godine, kad je počela da radi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kolinda Grabar Kitarović je imala gaf i pred predsedničke izbore u SAD kada je izjavila: "Amerikanci će odlučiti ko će biti naš sledeći predsednik", i potom se ispravila rekavši "ovaj, njihov sledeći predsednik".

Kitarović izjavila je sinoć da će Hrvatska graditi dobrosusedske odnose, ali da neće "nikome dopustiti da revidira hrvatsku istoriju i etiketira državu raznim imenima".

Grabar Kitarović je, na koncertu održanom u dvorani "Vatroslav Lisinski" povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, rekla da veruje da Hrvatska ima sve preduslove da bude prosperitetna država u kojoj će ljudi ne samo ostajati, već se i vraćati.

- Nastavićemo da budemo deo aktivnih predvodnika u donošenju odluka u EU i NATO, gradićemo dobrosusedske odnose, ali nećemo nikome dopustiti da revidira našu istoriju i etiketira državu raznim imenima - istkla je ona, prenela je Hina.

Svoj govor Kolinda je zaključila u pompoznom stilu, istim rečima koje je koristila na vlastitoj inauguraciji: "Verujem u te, zemljo moja hrvatska".

Premijer Andrej Plenković je kazao da je međunarodno priznanje Hrvatske izboreno zahvaljujući državničkoj i vizionarskoj politici Franje Tuđmana, doprinosu hrvatskih veterana, kao i umešnosti hrvatske diplomatije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak