Mogu li ti probiotici pomoći da napokon imaš čistu i blistavu kožu?

Wannabe magazine 16.01.2017 09:54
Mogu li ti probiotici pomoći da napokon imaš čistu i blistavu kožu?


Godinama unazad stručnjaci proučavaju benefite probiotika, ali osim što ove “dobre bakterije” doprinose jačanju našeg imuniteta i pomažu u “preživljavanju” terapije sa antibioticima, sada je otkriveno da probiotici mogu imati i veliku ulogu u lepoti i zdravlju naše kože.Bez obzira na to da li ćemo probiotike koristiti oralno ili tako što ćemo ih nanositi direktno na kožu, oni nam mogu pomoći da naša koža napokon uspostavi neophodni balans, a sve u cilju regeneracije i zdravog, negovanog izgleda. Bez obzira na to da li želite dodatni sjaj ili imate problema sa bubuljicama, vrlo je verovatno da vam baš probiotici mogu pomoći.

Budući da su probiotici “dobre bakterije”, logično je da se onda one bore sa onim lošim. Svakodnevni način života, žurba, obaveze i stres, mogu u velikoj meri uticati na prirodni nivo dobrih bakterija u našem organizmu – kada njih manjka, to se i te kako oseća, ali i vidi – na našoj koži. Zato je i važno da probiotike uvrstimo u svoju svakodnevicu, kako bi uspostavljali balans.

Ukoliko ne postoji odgovarajuća ravnoteža između dobrih i loših bakterija u organizmu, on ne može da apsorbuje sve vitamine iz hrane koju unosimo. A znate da važi pravilo da smo mi ono što jedemo i to je tako tačno! Tako da, za lep, negovan i zdrav izgled, u svoju ishranu dodajte namirnice bogate probioticima kao što su jogurt, kefir, kombuha, kiseli kupus. Ishrana je jako važna, ne samo za naše zdravlje, već i za naš izgled, a probiotici pomažu i da naša koža bude hidrirana i bez bora! Naravno, probiotike možete unositi i u vidu suplemenata, ali se najpre posavetujte sa stručnjakom.


Osim kroz ishranu, dakle, probiotike možete i direktno nanositi na kožu. Oni smanjuju fizičke znakove starenja na dva načina – podstiču proizvodnju kolegena koji jača strukturu kože, čineći je mekom i glatkom, a takođe smanjuju uticaj štetnog sunčevg zračenja koji na našoj koži stvara linije i bore. Osetljivost, isušenost, crvenilo i bubuljice takođe nestaju pod dejstvom probiotika.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak