Dvomesečna agonija zbog nestanka devojčice iz Sente

RTS 15.01.2017 23:57
Dvomesečna agonija zbog nestanka devojčice iz Sente


Gotovo dva meseca od kako je nestala 15-godišnja Barbara Vitez u Senti, taj slučaj nije razrešen. Pretraživanje Tise trenutno je prekinuto zbog loših vremenskih uslova i leda, a roditelji insistiraju da se istraga proširi i da dobiju više informacija. Otac je pozvan na sastanak kod direktora policije, u ponedeljak u Beogradu.Petnaestogodišnja Barbara Vitez nije se vratila sa rođendanske žurke na koju je otišla 25. novembra prošle godine. Policija je iste večeri obavestila roditelje da se devojčica okliznula na mostu i upala u Tisu i da su im to prijavila dvojica dečaka koja su bila s njom. Od tada traje agonija porodice Vitez.

Potraga reke do danas nije dala nikakve rezultate, a oni sve više veruju da ipak nije završila u Tisi.

"Ništa teže od toga nema kad čovek izgubi ćerku ili sina, ali mi i ne znamo da li smo je izgubili, mi smo u neizvesnosti. Uopšte ne znamo šta se desilo, da l' je mrtva, da li je živa, šta se desilo, da l' su je ukrali, da l' je drže negde, ne znamo ništa", kaže barbarin otac Endre Vitez.

Roditelji su posebno ogorčeni zbog toga što od lokalne policije ne dobijaju nikakve odgovore. Obećano im je da će do 15. decembra dobiti izveštaj o svim policijskim saznanjima, ali ništa od toga.

"Ja sve što znam izneo sam policiji u Kinkindi i tamo su mi rekli da ne gledam akcione filmove i krimi filmove jer ovo su sve imišljotine. Ja ne znam više kome da kažem šta", objašnjava Vitez.

U pretragu Tise uključen je i lokalni spasilački tim, počeli su da pretražuju i dno reke ali je 2. januara sve prekinuto zbog niskih temperatura.

"Pošto je Tisa zaledila, nažalost ne možemo da nastavimo potragu, ali čim opusti, znači kada bude otišao led sa Tise, onda ćemo naravno nastaviti", rekao je Nandor Baranji iz Spasilačkog tima Tise.

Stručna pomoć u pretrazi Tise i okoline mogla bi da stigne i iz inostranstva. Za to se pobrinuo otac Tijane Jurić, devojčice koja je brutalno ubijena pre dve i po godine. Znajući kroz šta prolazi porodica Vitez, spreman je na svaku vrstu podrške.

"Svi mi moramo da se zapitamo zašto je taj slučaj još nerešen, dokle se stiglo i mi kao društvo imamo obavezu da shvatimo da ne smemo da kada nestane jedno dete zatvorimo oči i da kažemo posle određenog vremena, pa sad nje nema, pa je nema", kaže Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić".

Policija još ne iznosi detalje o slučaju Barbare Vitez, saopštavju jedino da su celokupan izveštaj podneli Tužilaštvu u Subotici. Otac devojčice veruje da će na sastanku sa direktorom policije neke dileme razrešiti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak