Vučić: Želja i mudrost sačuvala mir na severu KiM

Politika 15.01.2017 23:45
Vučić: Želja i mudrost sačuvala mir na severu KiM


Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zahvaljujući želji i mudrosti izbegnut sukob i sačuvan mir na severu Kosova.„I u tome smo uspeli”, rekao je premijer gostujući na TV Pink.

Premijer Vučić je ocenio da je bila dobra odluka da se voz iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici juče popodne zaustavi u Raškoj i vrati u Beograd.

Primetio je da je verovatno dobar broj Srba danas ljut što voz nije stigao do Kosovske Mitrovice i dodao da je to bilo moguće uraditi, ali da bi u tom slučaju bilo mrtvih na obe strane.

To, međutim, istakao je, nije interes Srbije.

Premijer Vučić je uveren da su svi, EU i NATO, znali šta će se dogoditi, ali da nisu regovali.

„Ponosan sam i srećan što smo sačuvali mir i nemam problem sa tim”, rekao je Vučić iako, kako kaže razni misle da su održali Srbima lekciju.

Premijer je najavio da je o sinoćnjim događajima u Donjem Jarinju do sada razgovarao sa Federikom Mogerini i najavio da će u utorak u Davosu imati bilateralne susrete sa premijerom Kine Si Đipingom, potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom i novom predsedicom Švajcarske Doris Leutard

Veruje će da će imati bilateralni susret i sa hrvatskim kolegom Andrejem Plenkovićem, kao I sa drugim zvaničnicima.

Sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem nije imao zakazan sastanak i nije se susreo, rekao je on.

„Nemam problem da se sastanemo bilo gde, pa i u Rimu, ali sada, posle svega, ne znam šta bi nam bila tema”, rekao je Vučić.

Premijer smatra da neko mora da kaže „stanite, nemojte da provocirate sukobe”.

Vučić je rekao da nema problem sa izgledom voza, te da je to kako voz izgleda video na TV Pinku, kada ga je director Kancelarije za KiM Marko Đurić prikazivao.

Zbog toga, kazao je, nije zadovoljan, što je i rekao Đuriću.

Premijer je imao primedbu da nekim Srbima smeta izgled voza, a ne smeta im to što su Albanci izveli policije i Rosu jedinicu, koja je bila teško naoružana

On je ponovio da policija i Rosu jedinice ne mogu da se pojave na severu Kosova, te da je to dogovr postignut u Briselu, prenosi Tanjug.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak