Đurić: Mustafa je sve rekao – 'Hvala EU i SAD'

B92 15.01.2017 13:50
Đurić: Mustafa je sve rekao – 'Hvala EU i SAD'


Šef Kancelarije Vlade za KiM Marko Đurić optužio je vlasti u Prištini da nizom agresivnih postupaka u poslednje vreme žele da isprovociraju sukob na Kosovu.On je izrazio sumnju da oni to rade samostalno, odnosno da se to dešava makar uz prećutnu saglasnost velikih sila.

"(Kosovski premijer) Isa Mustafa je sve rekao: 'Hvala Evropskoj uniji i SAD', koji nam omogućavaju da blokiramo putnički voz", rekao je Đurić za televiziju Pink, istakavši da je on samo trebao da omogući slobodu kretanja i dodao da nije stigao nikakav demanti na tu njegovu izjavu.

Govoreći o nekorektnim potezima Prištine, Đurić je naveo preuzimanje Trepče, zabranu ulaska predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću povodom Božića, zaključavanje pravoslavne crkve u Prištini, zabranu isporuke udžbenika na srpskom jeziku i drugo, i dodao da je zabrana ulaska voza samo kulminacija tih napora da se isprovocira sukob.

Đurić je ocenio da nema osnova da se veruje da su te aktivnosti prištinske vlasti sprovele samostalno.

"Na ugrožavanje ljudskih prava na štetu Srbije se ćuti, puštaju se ratni zločinci, a Srbiji se onda spočitavaju razne stvari poput nekih baraka i sličnih gluposti", rekao je Đurić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak