Sante plove Dunavom, uništeni čamci i splavovi kod Keja

N1info 14.01.2017 23:34
Sante plove Dunavom, uništeni čamci i splavovi kod Keja


Led koji se pokrenuo na Dunavu napravio je probleme u blizini Zemunskog keja i u delu kod Novog Beograda. Uništen je veliki broj čamaca i splavova. Nadležni najavljuju kazne za vlasnike plovnih objekata koji nisu po propisu obezbeđeni.Problema ima duž celog plovnog puta koji prolazi kroz prestonicu. Otkačene barže naslonile su se na stubove Pupinovog mosta, a ledeni čepovi prete da nastave rušilački pohod.

Sante plove Dunavom. Nose sve pred sobom. Uništene čamce i splavove - na Zemunskom keju, zarobljene u ledu, više niko ni ne pokušava da oslobodi.

Vlasnici plovila spasavaju šta mogu. Marina nautičkog kluba Zemun više ne postoji. Nadležni kažu da su vlasnike čamaca i splavova, na vreme upozorili, da ih obezbede. Pošto, kako tvrde, led oko Ratnog ostrva u Zemunu nije ni predviđeno da se lomi.

Odštetu, vlasnici izlomljenih plovila, kažu ne očekuju, ali jesu, ističu, danima čekali na brodove koji bi izlomili led.

Jedan ledolomac, Greben, ipak je tu - pokušava da se probije do mosta Mihajla Pupina. Jedan je, a očekuje ga mnogo posla. Treba ukloniti barže koje su se naslonile na stubove i stići do velikih santi kod Belegiša.

Pošto, s jedne strane upravo brojni stubovi konstrukciju čine stabilnom, s druge, baš će se oni isprečiti na putu santama koje reka nosi.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak