SDS i LSV traže smenu Marka Đurića

RTV 14.01.2017 23:14
SDS i LSV traže smenu Marka Đurića


Socijaldemokratska stranka (SDS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevaju hitnu smenu Marka Đurića sa pozicije direktorka vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, a kao razlog navode novi skandal sa njegovim savetnikom Milošem Vacićem."Razlog za ovakav zahtev je još jedan od poslednjih u nizu skadanala koji se tiču rada organa Vlade Srbije, a u koji su uključeni Đurić i Vacić, direktor Kancelarije i njegov savetnik", navodi SDS u današnjem saopštenju i podseća na to da je Đurić nakon brojnih demantija priznao da Vacić radi u Kancelariji za KiM, ali je izjavio i da nije njegov savetnik.

SDS ocenjuju da su Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić na taj način još jednom "dokazali da je aktuelni režim od državnih institucija napravio sigurnu kuću za osuđivane kriminalce, ali i za one protiv kojih sudski postupci nisu pokrenuti ili su prekinuti samo zbog bliskosti sa aktuelnim režimom".

SDS u saopštenju podseća da je Miloš Vacić zagovornik krajnje desničarskih ideja kao i da je osuđivan zbog diskriminacije, ali i za držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Vacić je, zajedno sa Đurićem, ranije danas obišao voz koji saobraća na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica i novinarima podelio vizit karte na kojima jasno piše da mu je savetnik.

"Na kraju, s obzirom da Đurić tvrdi jedno, a Vacić drugo, bez snošenja posledica, postavlja se logično pitanje – da li je to Vlada Srbije počela da gubi kontrolu nad desničarima u sopstvenim redovima?", pita SDS.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Marinika Tepić je u pisanoj izjavi ocenila da je Vacić putovanje voza "trobojka" iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici iskoristio da novinarima i drugim putnicima podeli svoje vizitkarte, na kojima je jasno naznačena funkcija savetnika.

Ona je podsetila da je LSV krajem prošle godine postavila pitanje Đuriću u vezi angažmana Vacića, ali je Đurić tada tvrdio da nema informacije o njegovom statusu u instituciji koju vodi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak