Facebook Messenger ubija bateriju, evo rešenja

Mondo 14.01.2017 11:29
Facebook Messenger ubija bateriju, evo rešenja


Društvena mreža je „svesna problema“ koji Messenger aplikacija pravi, ali i tvrdi da je to prošlost.Već smo nekoliko puta pisali da je Messenger koliko dobra, toliko i loša aplikacija. 

Osim što duboko zadire u vašu privatnost (ali to ste sami odobrili), aplikacija je i memorijski i proždrljivac energije telefona. Dokazali smo da ćete uštedeti do 20 odsto baterije tj. njene energije ako izbacite Messenger sa telefona, a telefon će usput i prodisati. Po nama, Messenger je i najgora aplikacija godine za nama.

Priznao je Messenger-ove probleme i njegov tvorac - Facebook. Kako piše Gadgets 360, Twitter nalozi izvršnih direktora Facebook i Messenger aplikacija bili su zasuti negativnim komentarima i pitanjima o tome zašto Messenger „prooždire“ bateriju. Neki korisnici Twitter društvene mreže čak su izmerili da Messenger svakog minuta potroši i do jednan odsto baterije.

OK, evo i rešenja!

Javio se Dejvid Markus, u Facebook mreži šef Messenger razvoja i rekao da je kompanija svesna problema na koji korisnici ukazuju, ali i da je on rešen. Njegov savet svima koji i dalje imaju problem sa Messenger aplikacijom jeste da resetuju aplikaciju - obrišu keširane podatke - i da će problem nestati. Ovo je dostupno za iOS i Android verzije aplikacija i kako saznajemo iz tvitova koji se vide u nastavku, problem je bio serverske prirode.

Takođe, svi koji koriste beta verziju Messenger aplikacije trebalo bi da je uklone i instaliraju redovnu, proverenu verziju. Još jedna mogućnost je korišćenje Messenger Lite aplikacije.

Ne košta nas ništa da pokušamo, javićemo rezultate, a javite i vi!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak