Дочек српске Нове године

Дневник 14.01.2017 01:49
Дочек српске Нове године


Широм Србије прослава Нове године по јулијанском календару. У неким градовима и туристичким центрима – концерти на отвореном. У Београду није било организованог дочека, али је поноћ приређен ватромет испред Храма Светог Саве и на Новом Београду.У Храму Светог Саве служио се молебан, а затим је пред Храмом пуштен ватромет у организацији београдских власти.

На великој сцени Народног позоришта у Новом Саду – традиционалан новогодишњи концерт.

Програм на новосадском Тргу слободе почео је видео-преносом наступа Симфонијског оркестра Нови Сад 2021, који је због хладноће одржан у Градској кући.

Спој класичних инструмената и популарне музике допуњавао је наступ вокалне солисткиње Српског народног позоришта Јелене Кончар и солисткиње Милене Срдић, и глумца Сергеја Трифуновића, а наступају и трубачи.

На градском тргу у Чачку наступила је "Рибља чорба" Боре Ђорђевића, у Крушевцу Маринко Роквић и "Акапулко бенд", а у Прокупљу музичка група "Алтер его бенд" – уз чај и кувану ракију.

Дочек је у току и на зрењанинском Тргу слободе. На великој бини постављеној испред Градске куће, наступили су тамбурашки састави, а у поноћ и трубачки оркестар Мирослава Станковића.

Грађани Северене Косовске Митровице ће Нову годину дочекали уз трубаче, концерт на тргу и ватромет. На платоу испред Техничке школе наступаили су и Ђорђе Давид и "Министарке". 

Организован је дочек и у центру Подгорице и у многим градовима Републике Српске, чија је Влада 14. јануар прогласила нерадним даном.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak