Gde ste bili kada je bila gladna: Potresan govor drugarice preminule Simone ućutkao sve na njenoj sahrani

Blic 14.01.2017 01:02
Gde ste bili kada je bila gladna: Potresan govor drugarice preminule Simone ućutkao sve na njenoj sahrani


Da li je život nesrećne tinejdžerke mogao izgledati drugačije i ko je sve zakazao u nemaru prema njoj, pitanje je koje sada i nije bitno. Simona (17) je umrla napuštena od svih.- Izgubila sam deo sebe i nadam se da će me tamo gore nasmejana dočekati. Ovde smo pre samo dve godine bile zajedno da sahranjujemo njenu majku, a sada sahranjujem svoju najbolju drugaricu, sve što sam imala na svetu - obratila se okupljenima Iskra R. drugarica Simone G. (17), devojke koja je 5. januara pronađena mrtva u svom stanu u Mirijevu.

Stotinak ljudi okupilo se na Starom groblju u Pančevu da isprati na večni počinak Simonu G. (17), koja je pronađena mrtva u svom stanu u Mirijevu. Pored nje pronađeno je i telo Aleksandra Milića (29). Obdukcija je pokazala da su oboje preminuli od predoziranja drogom.

- Zvala sam je dva dana pre nego što je umrla kako bih je upozorila, i nije me poslušala. Neke od vas koji ste došli ovde trebalo bi da bude sramota, znam da je iz poštovanja, ali gde ste bili kada je bila gladna - rekla je uplakana Iskra.

Nesrećnu devojku na večni počinak došao je da isprati veliki broj mladih, a krst je nosila upravo njena najbolja drugarica Iskra R.

Na sahranu je došla i Simonina sestra Damjana (30), koja se poslednjih nedelja nalazi u pritvoru jer, kako smo nezvanično saznali, u njenom stanu nađena određena količina droge. Ona je na groblje došla u pratnji policije.

- Ostavljena od svih - bilo je sve što je kroz suze mogla da izusti.

Na sahrani je i Simonin otac, tetka, kao i baba koja se zvanično vodila kao njen staratelj.

Gde ste bili kada je bila gladna: Potresan govor drugarice preminule Simone ućutkao sve na njenoj sahrani

Simona nikada nije popravila odnos sa ocem, za kog je drugaricama govorila da ih je tukao. Prema rečima porodice, odbijala je da sa njim živi u Čoki, gde se nakon razvoda preselio.

Otac je na sahrani ostao pribran, a moglo se čuti kako govori da je želeo uvek da bude tu za svoje ćerke i sve da im pruži, da im plaća fakultete, ali "ne visi nad glavom". Simoni je želeo da dođe u posetu u Beograd 10. januara, kaže.

Simonine drugarice iz škole takođe imaju samo reči hvale, opisuju je kao dobrog prijatelja, ali i talentovanu devojku koja je slikala i pisala.

Međutim, od majčine smrti je sa sestrom živela u Mirijevu i devojke su bile prepuštene sebi i ulici. Porodica je uporna je u tome da deo odgovornosti snosi i Centar za socijalni rad.

Nakon sestrinog hapšenja, Simonin otac je zajedno sa njenom bakom razgovarao sa socijalnim radnicima. Dogovor je bio da Simona ne bude smeštena u dom, već da dvaput nedeljno dolazi kod bake u Pančevo na ručak. Tako joj je kao staratelj dodeljena baka (84).

Damjana je inače uhapšena pre dva meseca, i Simona i ona od tada nisu mogle da komuniciraju. Lišene prisnog kontakta, sestre su komunicirale pismima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak