Kod lekara kroz smetove

Novosti 13.01.2017 12:13
Kod lekara kroz smetove


Medicinske službe zbog zakrčenih puteva otežano stižu do najtežih bolesnikaZBOG neprohodnih i zavejanih puteva i lekarske ekipe teško su se probijale do pacijenata. Bubrežni bolesnici, koje svakog dana voze na dijalizu, kasnili su na terapiju jer su se vozila otežano kretala kroz grad.

Zasad stanje nijednog pacijenta nije ugroženo, a opštinskim kriznim štabovima dostavljeni su spiskovi ugroženih domaćinstava i onih kojima je neophodna svakodnevna lekarska pomoć. Uprkos mehanizaciji koja je upućena u prioritetne ulice, vreme dolaska ambulantnih kola je udvostručeno.

- Naš kombi od Vidikovca do centra putovao je duplo duže nego što je inače potrebno, a imali su i problema u Sremčici gde su izuzetno strmi putevi - kaže dr Ivko Marić, direktor Specijalne bolnice za endemsku nefropatiju Lazarevac. - Pacijenti su kasnili i po tri sata na dijalizu, ali toliko kašnjenje nije opasno po njihov život.

Kako bi predupredili moguće probleme, pacijenti iz teško pristupačnih terena smešteni su na bolničko lečenje.

- Neki su na odeljenju kako bi imali brigu i negu onda kad im je neophodno - kaže dr Marić. - Neki su se sami organizovali i prešli kod rođaka i prijatelja koji žive u naseljima koja su prohodnija. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak