Tadić: Nisam obećao podršku Jeremiću ni bilo kom drugom kandidatu

B92 13.01.2017 12:09
Tadić: Nisam obećao podršku Jeremiću ni bilo kom drugom kandidatu


SDS saopštila je da predsednik te partije Boris Tadić nije obećao podršku kandidaturi nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića. Kako se navodi on nije obećao podršku ni drugim kandidatima za predsednika Srbije.Socijaldemokratska stranka demantovala je pisаnje dnevnog listа Dаnаs dа je Boris Tаdić obećаo podršku Vuku Jeremiću ili bilo kom drugom kаndidаtu zа predsednikа Republike Srbije.

U saopštenju se navodi da se SDS zalagao za zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i da će, ako "građanski blok" bude imao više kandidata, SDS odluku o nastupima na predstojećim izborima doneti na stranačkim organima.

"Ukoliko ne uspemo u tome i ako naš politički blok bude imao više kandidata, što bi bila velika greška i korist režimu Aleksandra Vučića, odluku o nastupu SDS-a na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima donećemo na organima stranke", navodi se u saopštenju.

Beogradska štampa piše danas da bi Jeremić u nedelju trebalo da najavi da će se kandidovati na izborima za predsednika Srbije.

Dnevni list Danas objavio je da će Jeremića podržati Boris Tadić, Sanda Rašković Ivić, moguće i Saša Radulović i Boško Obradović, kao i Miroslav Aleksić, Dušan Petrović, Dijana Vukomanović, Đorđe Vukadinović, Janko Veselinović, Veroljub Stevanović, Boško Ničić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak