Vučić zakazao hitnu sednicu vlade - tema Haradinaj

Blic 12.01.2017 19:38
Vučić zakazao hitnu sednicu vlade - tema Haradinaj


Vlada Srbije održaće sutra sednicu na kojoj će biti jedina tema odluka suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.Premijer Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sednicu Vlade Srbije zbog odluke francuskog suda da pusti bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja na slobodu uz kauciju.

Sednica će biti održana sutra u 10 sati, odmah po povratku premijera Vučića iz Indije u kojoj se nalazi od 9. januara u zvaničnoj poseti.

Jedina tema sednice biće puštanje Haradinaja i reakcija Srbije na tu odluku francuskog suda.

Ministri Ivica Dačić i Nebojša Stefanović saopštili su da se vlada danas neće oglašavati povodom odluke o puštanju Haradinaja na slobodu, već da će to biti tema sutrašnje sednice.

Francuski sud u Kolmaru u Francuskoj pustio je danas bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja na slobodu uz kauciju. Sud je naložio Haradinaju da se dva puta nedeljno javlja policiji i njemu je oduzet pasoš. To znači da će Haradinaj na slobodi, ali u Francuskoj, čekati odluku o izručenju, koje je tražila Srbija.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak